Ir daudz cilvēku kam patīk gruzīnu ēdieni, jo tie ir garšīgi, sātīgi, aromātiski. Bet baklažānus Gruzijā gatavo nevainojami. Šī recepte ir tam pierādījums. Pie tam pie gatavošanas ir jāpielieto neliela viltība, lai baklažāni sevī neuzsūktu daudz eļļas. Sanāk lieliska uzkoda.
Sastāvdaļas:
- Baklažāni lieli – 2-3gb
- Olas – 2gb
- Eļļa
Sāls šķīdums:
- Uz vienu litru ūdens – 1 tējk. ūdens
Riekstu pildījums:
- Valrieksti – 200g
- Ūdens – 100ml
- Majonēze – 100g
- Ķiploki – 4-5 daiviņas
- Sīpols – 1/4 daļa
- Citronu sula – 2 ēd. kar.
- Kinza – neliels saišķītis
- Hmeli-suneli – 0,5 tējk. Koriandrs – 0,5 tējk.
- Sāls
Pagatavošana:
Baklažānus sagriež plānās šķēlēs (ap 7-8 mm). Gatavo sāls šķīdumu. Aplej baklažānus ar šķīdumu tā, lai tie būtu pārklāti, var izmantot vāku. Atstāj uz 30 minūtēm.
Gatavo riekstu pildījumu. Blendera traukā ielej ūdeni, liek valriekstus, citronu sulu, ķiploku daiviņas, sīpolu un svaigo kinzu. Tāpat pievieno majonēzi, garšvielas un sāli pēc garšas. Lielā ātrumā sasmalcina sastāvdaļas viendabīgā pastā. Gatavo pildījumu ieliek ledusskapī lai nedaudz sastingst. Nolej ūdeni no baklažāniem un apžāvē tos uz papīra dvieļiem. Atsevišķi sakuļ olas un lej klāt baklažāniem, kārtīgi samaisa, lai ola tiek pie katras baklažāna šķēlītes. Atstāj uz 10-15 minūtēm. To dara tāpēc, lai cepšanas laikā baklažāni neuzsūktu pārāk daudz eļļas. Apcep baklažānus uz pannas eļļā no abām pusēm līdz paliek brūngani. Liek uz papīra dvieļiem, lai notek liekā eļļa. Kārto uzkodu. Uz vienas baklažāna aplīša puses liek riekstu pastu, apmēram 1 tējk. un pārloka uz pusēm, lai sanāk kā daiviņa. Gatavs! Labu apetīti!