6 vistas filejas RECEPTES tiem, kuriem nav laika ilgi gatavot

edzive

Ko gatavot, ja nav daudz laika, bet gribas olbaltumvielām bagātu ēdienu? Septiņas vienkārši pagatavojamas vistas filejas receptes. Bonuss – negaidīti gardi salāti tikai ar trim sastāvdaļām!

Vistas fileja pergamentā

Šādā veidā pagatavota vista fileja izdodas ļoti sulīga un garda. Lieliski piemērota salātiem jeb vienkārši kā uzkoda.

Sastāvdaļas:

  • Vistas fileja – 500 g;
  • Sviests – 30 g;
  • Jūras sāls;
  • Piparu maisījums;
  • Ķioploku pulveris;
  • Žāvēti sīpoli.

*** Šai receptei derēs jebkuras iecienītākās garšvielas! Var izmantot gatavu garšvielu maisījumu vistas gaļai, hmeli-suneli, melnajiem pipariem + ķiplokiem vai provansas garšaugiem. Vienmēr ļoti garšīgi!

Pagatavošana:

Fileju gareniski sagriež vairākos gabalos.

Filejas gabalus viegli izklapē ar gaļas āmuru.

Pergamentu ieziež ar izkausētu sviestu.

Visas garšvielas – sāli, piparus, ķiploku pulveri un kaltētus sīpolus – ber uz ietaukotā pergamenta.

Uz vienas pergamenta puses liek filejas šķēli.

Pergamentu aizloka.

Liek iepriekš sakarsētā pannā un no katras puses cep trīs minūtes.

Gatavs! Ja vēlaties, tad no šādā veidā apceptas vistas filejas var pagatavot ļoti gardus salātus. Vistas fileju sagrieziet strēmelēs. Pievieno strēmelēs sagrieztus marinētus gurķus un marinētus sīpolus. Sajauc ar grieķu jogurtu, sāli, pipariem un nedaudz dižonas sinepju. Ļoti gardi!


Vistas fileja ar dārzeņiem

Šo ēdienu ļoti bieži gatavoju svētkos, jo tas ir krāsains, vienkāršs, veselīgs un ļoti gards. Viesi vienmēr ir sajūsmā.

Sastāvdaļas:

  • Vistas fileja – 300 g;
  • Šampinjoni – 5-6 gab.;
  • Ķiršu tomāti – 8-10 gab.;
  • Cukini – 0,5 gab.;
  • Baklažāni – 0,5 gab.;
  • Paprika – 1 gab.;
  • Augu eļļa – 2 ēd.k.;
  • Provansas garšaugi;
  • Garšvielas vistai;
  • Sāls.

Pagatavošana:

Bļodā lieku trīs vistas filejas, apberu ar sāli, garšvielām vistai, provansas garšaugiem un kārtīgi vistā ar rokām garšvielas iemasē. Aplej ar augu eļļu. Vistu uz aptuveni 10 minūtēm noliek malā, lai tā mazliet pamarinējas.

Tikmēr sagriežu dārzeņus. Parasti dārzeņus griežu tik, cik vēlos. Turklāt šeit var izmantot jebkurus dārzeņus, kas atrodas mājās. Šoreiz sagriežu šampinjonus, baklažānus, cukini, kabačus un papriku.

Kad dārzeņi sagriezti, tos liek bļodā un pievieno piparus, provansas garšvielu, sāli un nedaudz eļļas. Visu rūpīgi samaisa.

Vistas fileju no abām pusēm apcepu uz pannas bez taukvielām aptuveni divas, trīs minūtes no katras puses.

Kad vista ir apbrūnināta, tad pievieno dārzeņus.

Trauku liek cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 200 grādiem un cep aptuveni 20 līdz 25 minūtes.

Lūk, cik skaisti, gardi un veselīgi!


Vistas fileja cepeškrāsnī salātiem

Šādā veidā pagatavotu vistas fileju uz sāls mēs izmantojam, lai pagatavotu salātus. Šādi vistas fileja pagatavojas ātrāk.

Sastāvdaļas:

  • Vistas fileja;
  • Sāls.

Pagatavošana:

Uz pannas uzber sāli un to uzkarsē.

Kad sāls ir uzkarsusi, tad virsū liek vistas fileju.

Apkaisa ar pipariem.

Apgriež otrādi.

Kad vista gatava, tad noņem no pannas.

Vista ir maiga un lieliski piemērota salātiem.


Vistas fileja ar zaļumiem

Kad man ir pavisam maz laika, tad vistas fileju gatavoju šādi folija kabatiņās. Katru kabatiņu variet gatavot pēc savas gaumes – ar jebkādām garšvielām, taukvielām utt.

Sastāvdaļas:

  • Vistas fileja;
  • Provansas garšaugi;
  • Pipari;
  • Sāls.

Pagatavošana:

Vistas fileju liek uz folija, apkaisu ar sāli, provansas garšvielām, pipariem, ietin un liek cepeškrāsnī.

Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī līdz 200 grādiem uz 30 minūtēm.

Vista pagatavojas sulīga un mīksta.


Vistas fileja, kas aizstās desu

Šī ir vēl viena manis iecienīta vistas filejas pagatavošanas receptes un šoreiz tā lieliski aizstās dažādus pusfabrikātu izstrādājumus. Šo recepti esmu iecienījusi pagatavošanas ātruma un rezultāta dēļ, jo 15 minūšu laikā sanāk maiga, sulīga un ļoti, ļoti garšīga vistas fileja.

Sastāvdaļas:

  • Vistas fileja;
  • Ķiploku pulveris;
  • Paprika;
  • Khmeli-suneli;
  • Sāls;
  • Sviests 60g.

Pagatavošana:

Uz pannas liek 60 gramus sviesta un to uzkarsē.

Kad sviests uzkarsis, tad uz pannas liek vistas fileju.

Cep piecas minūtes un tad apgriež.

Samazina uguni, uzliek vāku un cep aptuveni 10 minūtes.

Vista izdodas sulīga, maiga un ļoti garda!

Gatavo fileju apberu ar sāli un maltiem melnajiem pipariem.


Vistas filejas gulašs

Vistas filejas gulašu mūsmājās gatavoju ļoti bieži. Tas lieliski garšo kopā ar kartupeļiem, makaroniem un rīsiem. Arī šo vistas filejas recepti var pagatavot ļoti īsā laikā.

Sastāvdaļas:

  • Vistas fileja – 400 g;
  • Sīpols – 1 gab.;
  • Ķiploki – 3 daiviņas;
  • Skābais krējums 2 ēdamkarotes;
  • Sāls;
  • Pipari.

Pagatavošana:

Vistu sagriež kubiciņos un liek katlā.

Apkaisa ar sāli, pipariem un aplej ar verdošu ūdeni un uzvāra.

Kamēr vista vārās, sagriež sīpolus, ķiplokus un pievieno vistai.

Katliņā pievieno arīdzam divas ēdamkarotes skābā krējuma.

Uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē aptuveni 20 – 30 minūtes.

Gatavs!


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More