Vai esat ievērojis, ka vista gaļa aizvien vairāk aizpilda veikalu plauktus? Gaļas sortiments ir palielinājies un arī tās gatavošanas veids var būt gards, interesants un neaizmirstams. Esam apkopojuši 6 labākās marinādes, kas vistas gaļu padarīs par vienu no centrālajiem ēdieniem, ko celt galdā!
Lasi arī: Kā es gatavoju sulīgas karbonādes no jebkuras gaļas: tagad daru tikai tā!
Alus marināde
Sastāvdaļas
- 200ml sojas mērces
- 150g medus
- 200ml alus
- 2 ķiploku daivas
- 1 čili pipars
- 1 saišķis rozmarīna
Pagatavošana
Ķiploku izspiež caur spiedi un samaisa kopā ar visām sastāvdaļām. Aplejiet vistu ar marinādi un atstājiet gaļu ledusskapī uz visu nakti.
Interesanti, ka visdrīzāk pat gardēdis nevarēs uzminēt visas sastāvdaļas.
Pikantā marināde
Grūti būs atrast labāku vistas gaļas pagatavošanas variantu, ja esat iecienījuši pikantu ēdienu. Marinādes pagatvošanai vajadzīgas vien piecas sastāvdaļas.
Sastāvdaļas
- 1 sīpols
- 3 ķiploku daivas
- 30ml citronu sulas
- sāls un malti sarkanie pipari pēc garšas
Pagatavošana
Nomizo ķiploku un sīpolu. Tad apkaisa ar garšvielām un kārtīgi visu samaisa. Pievieno citronu sulu un aplej ar marinādi vistas gaļu. Atstāj ievilkties uz 6 stundām.
Ideāli, ja gaļa marinējas visu nakti. Pagatvošanai nepieciešamas kādas 10 – 15 minūtes.
Vīna marināde
Alkohola pievenošana marinādei ir tā vērta, lai ar to eksperimentētu. Tāpat arī variants ar vīnu ir ļoti garšīgs.
Sastāvdaļas
- 400ml sausā sarkanvīna
- 8 ēdamkarotes olīveļās
- 1 saišķis roazmarīna
- sāls, pipari, timiāns pēc garšas
Pagatavošana
Nekā sarežģīta. Visu samaisa un uzlej vistas gaļai. Atstāj vistu istabas temperatūrā uz 30 minūtēm un pēc tam liek cepeškrāsnī kā ierasts.
Asā marināde
Sastāvdaļas
- 2 sīpolu
- 4 ēd.k. olīveļļas
- sāls, čili pipars, paprika pēc garšas
- 2 maltas lauru lapas
Pagatavošana
Sasmalciniet sīpolu un sajauciet ar pārējām sastāvdaļām. Gaļu aplej ar marinādi un liek iesūkties uz 6 dtundām.
Pēc izvēles variet to gatavot gan ļoti asu, gan arī ļoti skābu.
Itāļu marināde
Šī ir viena no populārākajām marinādēm dienvidu valstīs, bez majonēzes.
Sastāvdaļas
- 25ml citronu sulas
- 5 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 tējkarote ķiploku pulvera
- sāls, pipari, sausie itāļu garšvielas pēc garšas
Pagatavošana
Sagriež fileju škēlēs un pievieno garšvielas. Aplej ar olīveļļu un citronu sulu. Visu kārtīgi samaisa un atstājiet uz pusstundu, kad esat marinādi uzlējis vistas gaļai.
Jā, itāļu garšaugi un olīveļļa ir galvenās marinādes komponentes.
Greipfrūtu marināde
Šī būs pavisam oriģināla marināde. Šī marināde būs piemērota svētku galdam.
Sastāvdaļas
- 1 greipfrūts
- 1 sīpols
- 2 ķiploku daivas
- 2 ēd.k. medus
- 2 ēd.k. vīna etiķa
- 200ml ūdens
Pagatavošana
Sasmalcina ķiploku un sīpolu, sajauc to ar greipfrūtu sulu un citām sastāvdaļām. Vistu aplej ar marinādi un atstāj uz 4 stundām.
Nemēģiniet eksperimentēt, ja greipfrūti nav vieni no jūsu iecienītākajiem augļiem. Kā alternatīvu varat izmantot svaigi spiestu apelsīnu sulu. Bet tā būs pilnīgi atšķirīga marināde un atšķirīga garša.