3 uzkodas pirms šašlika. Sanāk tik gardi, ka līdz šašlikam var pat netikt

edzive

Uzkodas pirms šašliku ēšanas parasti  netiek uztvertas kā obligātas, jo visi taču gaida galveno ēdienu. Tomēr arī uzkodas iespējams pagatavot tik garšīgi, ka viesi pat var nenonākt līdz gaļai, turklāt izdarīt to ir pavisam vienkārši. 

Sastāvdaļas:

pirmajai uzkodai: 8 šampinjoni un ķiršu tomāti, paprika, trešdaļa citrona, sāls un pipari pēc garšas, 3 ēdamkarotes sojas mērces, oregano pēc garšas, 2 ēdamkarotes šriračas mērces;

otrajai uzkodai: 3 šķēlītes maizes, 2 tomāti, 3 ķiploka daiviņas, 4 bekona šķēles, pipari pēc garšas;

trešajai uzkodai: 200 g brinzas siera, pētersīļi, dilles, sāls un pipari pēc garšas, 3 ķiploka daiviņas, 2 tomāti, plāns lavašs.

Process:

Pirmās uzkodas pagatavošanai nepieciešams sagriezt papriku vidēja lieluma kubiņos. Visas sastāvdaļas veselas salikt bļodā, iespiest tajā citrona sulu, piebērt sāli, pievienot olīveļļu, sojas mērci, šriraču un garšvielas. Visu kārtīgi samaisām un ļaujam marinādei ievilkties. Pēc tam uzduram dārzeņus uz iesmiņiem un pagaidām noliekam malā.

Lasi arī: Vissīkstākā gaļa pēc pavāra padoma būs mīksta 5 minūtēs

Otrajai uzkodai sagatavojam visas sastāvdaļas. Maizes šķēles sagriežam 4 vienādās daļās un uz katras uzliekam divas notīrītas ķiploka daiviņas, apaļu tomāta šķēli un uzberam piparus. Pēc tam uz bekona šķēlītes uzliekam maizes šķēli un satinam ruleti. Tādā pat veidā pagatavojam arī visu pārējo.

Trešā uzkoda būs sulīgāka par citām. Ieliekam siera briketi bļodā, pievienojam sasmalcinātus zaļumus, ķiplokus un tomātu mīkstumu, pieberam sāli, piparus un samaisām. Sagatavojam lavašu, izklājam siera pildījumu pa visu tā virsmu. Satinam lavašu un ir gandrīz jau gatavs. 

Visas trīs uzkodas atliek salikt uz grila un viegli apcept.

Šīs uzkodas ir diezgan vieglas, bet tas nozīmē, ka tās nepārslogos gremošanu pirms visai smaga ēdiena – šašlika. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More