Daudziem no mums sestdienas rītu brokastis asociējas ar pankūkām. Karstas, gaisīgas, ar šīs vasaras ogu ievārījumu… Ņammm! Bet dažreiz šo ideālo bildi jauc ārā pankūku ne pārāk pievilcīgas izskats – tās vairāk līdzinās saplakušām pazolēm. Lai pankūciņas būtu pufīgas un gaisīgas jāzina dažas viltībiņas, par kurām tad šodien pastāstīsim.
Pirmā:
Lai pankūciņas būtu pufīgas, kefīram obligāti jābūt istabas temperatūrā. Ja sāksiet gatavot mīklu ar kefīru “pa taisno” no ledusskapja, tad riskējat neiegūt vēlamo rezultātu. Pienskābe un soda labāk reaģē siltā vidē.
Otrā:
Kad mīkla ir gatava, ļaujiet tai pastāvēt istabas temperatūrā apmēram 15 minūtes, bet labāk – pusstundu.
Trešā:
Kad gaidīšanas laiks ir pagājis, mīklu pirms cepšanas vēlreiz maisīt nevajag.
Ceturtā:
Pankūciņas cepiet uz vidējas uguns un zem vāka. Kolīdz redzat, ka augšpusē pankūciņām parādās caurumiņi, droši griežat tās uz otru pusi.
Gaisīgu un mīkstu pankūciņu pagatavošanas recepte ar rūgušpienu.
Ar šīs receptes palīdzību uzzināsiet, kā pagatavot pankūciņas ar rūgušpienu. Recepte ir vienkārša, tāpēc pat saimnieces – iesācējas varēs pagatavot šo gardumu sestdienas rīta brokastīm.
Lieliska pankūciņu recepte, kuru piedāvā Marina Adamoviča. Protams, kefīrs mūsdienās ir daudz pieejamāks, bet ja jūs esat cilvēks, kurš rūpējas par savu un savas ģimenes veselību un kuram patīk brīvdienās apmeklēt zemnieku tirdziņus, rūgušpienu sameklēt nevajadzētu būt sarežģīti.
Sastāvdaļas
- Kviešu milti – 600 g
- Olas – 2 gab.
- Rūgušpiens vai kefīrs – 0,5 litri
- Cukurs – 6 ēdamkarotes
- Sāls – 1 tējkarote
- Soda – 1 tējkarote