Ķiršu laiks ir klāt un var sākt gatavot uzlējumu. Ķiršu kauliņus var atstāt un var arī izņemt. Ja kauliņi izņemti, tad izturēt vajadzēs ilgāk – ap divi mēneši. Garša būs nedaudz maigāka, jo kauliņi tomēr piedod garšas bagātību.
Sastāvdaļas:
Uz 2l burku:
- Ķirši ar kauliņiem – 1,2kg
- Cukurs – 220g
- Degvīns – 600ml
Pagatavošana:
Burku kārtīgi izmazgā. Nomazgātus ķiršus liek kārtām ar cukuru burkā.
![](https://www.vkusnyblog.ru/wp-content/uploads/2020/07/vishnevaya-nalivka-5.jpg)
Burku piepilda līdz augšai.
![](https://www.vkusnyblog.ru/wp-content/uploads/2020/07/vishnevaya-nalivka-4.jpg)
![](https://www.vkusnyblog.ru/wp-content/uploads/2020/07/vishnevaya-nalivka-3.jpg)
Aplej ar degvīnu tā, lai pārsedz ķiršus vismaz viena pirksta augstumā.
![](https://www.vkusnyblog.ru/wp-content/uploads/2020/07/vishnevaya-nalivka-1.jpg)
Aizvāko un liek tumšā vietā nostāvēties. Var likt istabā, jo virtuvē ir pārāk silts. Pirmajās divās nedēļās katrā trešajā dienā burku sakrata, lai cukurs izšķīstu ātrāk. Pēc 35-40 dienām uzlējums gatavs. Izkāš un lej pudelēs glabāšanai. Ja vēlaties vairāk salduma, tad var pievienot parasto cukura sīrupu (1: 1 ) . Tikai atcerieties, ka līdz ar to kritīsies uzlējuma stiprums.