Ķiršu liķiera pagatavošana no degvīna un ķiršiem

edzive

Ķiršu laiks ir klāt un var sākt gatavot uzlējumu. Ķiršu kauliņus var atstāt un var arī izņemt. Ja kauliņi izņemti, tad izturēt vajadzēs ilgāk – ap divi mēneši. Garša būs nedaudz maigāka, jo kauliņi tomēr piedod garšas bagātību. 

Sastāvdaļas: 

Uz 2l burku: 

  • Ķirši ar kauliņiem – 1,2kg 
  • Cukurs – 220g 
  • Degvīns – 600ml 

Pagatavošana: 

Burku kārtīgi izmazgā. Nomazgātus ķiršus liek kārtām ar cukuru burkā.

Burku piepilda līdz augšai.

Aplej ar degvīnu tā, lai pārsedz ķiršus vismaz viena pirksta augstumā.

Aizvāko un liek tumšā vietā nostāvēties. Var likt istabā, jo virtuvē ir pārāk silts. Pirmajās divās nedēļās katrā trešajā dienā burku sakrata, lai cukurs izšķīstu ātrāk. Pēc 35-40 dienām uzlējums gatavs. Izkāš un lej pudelēs glabāšanai. Ja vēlaties vairāk salduma, tad var pievienot parasto cukura sīrupu (1: 1 ) . Tikai atcerieties, ka līdz ar to kritīsies uzlējuma stiprums. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More