Tādus gurķus gatavoju ziemai salātiem, vinegretam vai marinētiem gurķiem bez sterilizācijas.
Gatavojam! Šai receptei ir piemēroti pārauguši gurķi, bojāti vai jebkurš cits gurķu defekta stāvoklis.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/07/Screen-Shot-2023-07-25-at-11.46.30.png)
Gurķiem nogriež galus no abām pusēm. Gurķus sagriežam mazos kubiņos – kā parasti sagriežam olivjē vai vinegretam.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/07/Screen-Shot-2023-07-25-at-11.47.19-1024x553.png)
Pārlieciet sagrieztos gurķus tīrās burkās. Es nesterilizēju burkas, tikai kārtīgi izmazgāju.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/07/Screen-Shot-2023-07-25-at-11.48.10-1024x568.png)
Burkās ielejam vārošu ūdeni.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/07/Screen-Shot-2023-07-25-at-11.49.07-1024x606.png)
Viegli uzliekam vāciņus un atstājam šādi uz 15 minūtēm.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/07/Screen-Shot-2023-07-25-at-11.50.52-1024x608.png)
Pēc 15 minūtēm ūdeni nolejam katlā.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/07/Screen-Shot-2023-07-25-at-11.49.53-1024x656.png)
Un 1 litram ūdens pievienojiet 1 ēdamkaroti sāls, divas ēdamkarotes cukura un vienu tējkaroti ar citronskābi.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/07/Screen-Shot-2023-07-25-at-11.52.22-1024x656.png)
Pievieno diļļu lietussargus.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/07/Screen-Shot-2023-07-25-at-11.53.06-1024x654.png)
Uzliekam uguni, uzvāram un vāra sālījumu 2-3 minūtes. Noņem no uguns un izņem zaļumus – tie vairs nav vajadzīgi.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/07/Screen-Shot-2023-07-25-at-11.54.24-1024x650.png)
Tad marinādi lejam burkās.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/07/Screen-Shot-2023-07-25-at-11.55.08-1024x654.png)
Mēs aizveram burkas ar vākiem. Un burkas apgriežam otrādi un atstājam nostāvēties līdz tās pilnībā atdziest, nevajag burkas pārsegt ar segu.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/07/Screen-Shot-2023-07-25-at-11.56.47-1024x653.png)
Saskaņā ar šo recepti gurķu pagatavošana ir ļoti vienkārša, un gurķi ir ļoti garšīgi. Ziemā es atveru burciņu, vienkārši notecinu sālījumu un pievienoju salātiem, vinegretiem vai citiem salātiem – tas ir ļoti ērti.
Sālījums 1 litram ūdens:
- Sāls – 1 ēd.k. l.
- Cukurs – 2 ēd.k. l.
- Dilles – 2 lietussargi
- Citronskābe – 1 tējk. ar kalniņu