Jāņogu lapās mērcēti āboli pēc vecmāmiņas metodes

edzive

Vai arī Jums bērnībā viena no iemīļotākajām nodarbēm bija ābolu čiepšana no kaimiņiem, no vecmāmiņas pagraba? Un tie vienmēr ir bijuši tik sulīgi! Kad izaugu vecmāmiņai lūdzu atklāt sulīgo ābolu noslēpumu. Lūk, recepte. Vispiemērotākie būs antonofkas šķirnes āboli, jo tajos mijas mērens skābums ar saldumu. Noteikti pierakstiet šo recepti!

Sastāvdaļas:

  • 5kg ābolu
  • 5l āboli
  • 200g cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 30 jāņogu lapas

Pagatavošana:

Sīrupa pagatavaošanai, lejiet ūdeni katlā un pievienojiet cukuru un sāli. Uzvāra līdz uzmet burbuli un ļauj atdzist. Cukura vietā var likt 300g medus.

домашние моченые яблоки

Sterilizē burkas un katrā liek 2 jāņogu lapas. Tad burkās pilda ābolus un katram slānim pa virsu kārto jāņogu lapas. Burkas pilda ar atdzesētu sīrupu un cieši aizvāko.

моченые яблоки

Ieteicams 3 dienas burkas atstāt istabas temperatūrā un tad nest aukstumā. Ja nav laika darboties ar burkām, ābolus var uzglabāt arī spainī, galvenais, tad āboliem virsū uzlikt spiedi, lai tie visu laiku atrastos sīrupā.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More