Pankūciņas kā pončiki. Visgaršīgākās un sulīgākās. Brokastis 15 minūtēs

edzive

Sveiki! Ideāla brokastu recepte var būt atšķirīga katram cilvēkam. Man patiesībā ļoti garšo pankūciņas ar tēju. Esmu izmēģinājusi daudz un dažādas receptes un izvēlējos sev labāko. No pirmā acu uzmetiena var šķist, ka visas receptes ir vienādas, tomēr tā nav un šī tam ir lielisks pierādījums!

Pankūciņu mīklu gatavo uz kefīra bāzes – tam jāpievieno olas, cukurs, sāls vanilīns un cepamais pulveris.

Starp citu. Es pankūkām izmantoju cepamo pulveri un dažreiz arī dzeramo sodu. Un jūs? Rakstiet savu pieredzi komentāros.

Kefīrs ar sausiem produktiem ir labi jāsajauc. Varat izmantot virtuves putotāju.

Miltus var pievienot mīklai tikai tad, kad sausie produkti izšķīst kefīrā.

Mīklu vajag maisīt 5-7 minūtes. Tai jābūt biezai un maigai, tās tekstūrā nedrīkst būt gabaliņi.

Lai mīkla būtu pufīgāka un tajā labāk izšķīst sausās sastāvdaļas, kefīru labāk atdzesēt istabas temperatūrā. Es vienmēr iepriekš izņemu kefīru no ledusskapja, ja zinu, ka gatavošu mīklu.

Bet mana draudzene izmanto šādu triku: viņa pievieno nedaudz ūdens kefīram un ieliek to mikroviļņu krāsnī uz 1 minūti. Es nevaru garantēt veiksmīgu rezultātu, bet varbūt kāds nolemj eksperimentēt.

Lai pankūkas labāk un foršāk veidotos, iesaku izmantot maisu. Ja jums mājās nav konditorejas maisu, tad ņemiet biezāku maisu un ielieciet burkā.

Vienkārši ielieciet mīklu maisiņā un saritiniet galus kopā.

Jums vajadzēs izmantot aso stūri. Ar parastajām šķērēm nogrieziet nelielu caurumu un spiediet mīklu pannā, ar roku saspiežot maisiņu. Šādā veidā jūs varat kontrolēt porciju lielumu. Lietošanas princips ir līdzīgs tam, kā tiek izmantots konditorejas maisiņš.

Pankūciņas jāgatavo diezgan lielā eļļas daudzumā. Karstums jānoregulē vidējā temperatūrā un jāapcep pankūciņas no abām pusēm līdz zeltaini brūnai krāsai. Tās uzpūtīsies un uzsūks eļļu tik, cik tām ir nepieciešams.

Siltās pankūciņas var pasniegt pie tējas ar jogurtu, skābo krējumu, pārkaisīt ar pūdercukuru vai pārliet ar iecienītāko ievārījumu.

Sastāvdaļas

  • kefīrs (istabas temperatūrā/silts) 250ml;
  • 1 ola;
  • 2-3 ēdamkarotes cukura;
  • 1 paciņa vaniļas cukura (var arī nepievienot);
  • 1/2 tējkarote sāls;
  • 1/2 tējkarote sodas vai cepamā pulvera;
  • 240g milti

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More