Kārtējo reizi pārliecinājos, jo vienkāršāk, jo garšīgāk. Tagad, kad mājas ābolu sezona vēl nav beigusies, tiek lietoti pat vidēji lieli āboli, nekas netiek izniekots. Šodien es gribu parādīt, kā, pavadot diezgan nedaudz laika, es no tiem pagatavoju garšīgas tortiljas.
SASTĀVDAĻAS:
- Āboli (mizoti) 200-300 g
- Kefīrs 300 g
- Ola 1 gab.
- Sāls (šķipsniņa)
- Cukurs 1 ēd.k. l. (+/-) pēc garšas
- Kanēlis 0,5 tējk
- Cepamā soda 0,5 tējk
- Augu eļļa 1-2 ēd.k. l.
- Milti 200 g
Ja jums ir lieli āboli, varat noņemt mizu un sarīvēt tos uz rupjās rīves, uzreiz bļodā, kurā taisīsiet mīklu. Man ir vidēja izmēra āboli, sagriežu, blenderī sasmalcinu, jo rīvēt ir ļoti neērti.
Bļodā ar āboliem pievieno olu, šķipsniņu sāls.
Cukurs, pievienoju 1 deserta karoti, ja plāno pasniegt gatavas kūkas ar saldām piedevām, cukuru var pilnībā izslēgt.
Tagad, ja vēlas, pievieno kanēli, es pievienoju 0,5 tējk, ja patīk kanēlis, var pievienot 1 tējk.
Tad pievieno kefīru istabas temperatūrā un samaisa.
Izsijā pusi miltu un pievieno sodu, tieši miltos, nevis kefīrā, samaisa.
Atlikušos miltus izsijā.
Mīklai jāsanāk kā pankūkām, tā “slinki slīd” no karotes, no lāpstiņas.
Pievieno augu eļļu, vēlreiz samaisa un mīkla gatava.
Uzkarsē pannu, pievienojot nelielu daudzumu eļļas vai sviesta. Var cept arī pankūku formā, viss izdosies.
Cep uz vidējas uguns vairāk kā 3 minūtes.
Gatavs! Man vislabāk patīk pasniegt ar medu!
- Man āboli nekad neaiziet postā: kā pagatavot ābolu tortiljas brokastīm
- Parādu, kā gatavoju plovu uz plīts parastā katliņā: pat bez kazana izdodas ideāls
- Āboli pie manis ilgi neturās: gatavoju no tiem gardus virtuļus (galvenais, ka ātri)
- Kad gribas gardu mannā putru, tad gatavoju to šādi (vīrs un bērni ēd ar piedevu)
- Jau kādu laiku vistas fileju pērku kilogramiem: lūk, ko no tās gatavo vīrs (neparasta uzkoda)