Parādu, kā gatavoju plovu uz plīts parastā katliņā: pat bez kazana izdodas ideāls

edzive

Recepte ir ļoti vienkārša. Bet, protams, ir arī svai smalkumi, kas jāņem vērā, lai plovs izdotos ideāls. Es nezinu, vai šis plovs ir “pareizs” vai “nepareizs” (starp citu, rakstiet par to komentāros), bet tas ir neticami garšīgs, neticami aromātisks, “sulīgs” un ļoti ēstgribu rosinošs! Un šādu plovu var pagatavot jebkurā virtuvē!

Kā pagatavot

Katlā ielej eļļu un pievieno pusgredzenos sagrieztu sīpolu. Protams, labāk ņemt katlu ar biezu dibenu un sieniņām – tā plovs sanāks garšīgāks. Bet, ja jums tāda nav, tad derēs jebkurš. Man ir 4 litru katls. Cepiet sīpolu uz lielas uguns līdz zeltaini brūnai krāsai.

Un tad var pievienot gaļu. Es šodien pievienoju liellopa gaļu. Bet jūs varat gatavot šo plovu ar jēra gaļu (kas ir vēl garšīgāk) un ar cūkgaļu. Gaļu iepriekš sagriežu mazos gabaliņos. Nemazinot uguni, cep gaļu 10-15 minūtes bez vāka.

Tad pievienoju burkānus. Es vienmēr to rupji sakapāju plovam. Samaisiet un apcepiet ar gaļu vēl 7-8 minūtes.

Pievienoju sāli un garšvielas. Man ir ķimenes (bez tām es nekad negatavoju plovu!), melnie pipari un nedaudz kurkuma. Ielejiet karstu ūdeni, lai tas pārklātu gaļu. Pārklājiet pannu ar vāku, samaziniet siltumu līdz vidējai temperatūrai un vāriet uz lēnas uguns 40-45 minūtes. Es neko nejaucu un neatveru vāku.

Rīsus nomazgāju vēsā ūdenī 7-8 reizes (līdz ūdens kļūst dzidrs). Rīsus izvēlos ļoti uzmanīgi!

Virspusē uzber rīsus un neko nesajauc! Nospiežu ar lāpstiņu un pievienoju ūdeni tā, lai tas nosedz rīsus par apmēram 1-1,5 cm. Šeit ir ļoti svarīgi precīzi uzliet ūdeni! Nav vēlams pievienot pārāk daudz ūdens.

Vāra uz vidējas uguns zem vāka 5-7 minūtes. Tad izklāju un rīsos nedaudz iespiežu ķiplokus un asos piparus. Protams, jums nav jāpievieno pipari – tas garšu nepasliktinās!

Izmantojot koka nūju, es izveidoju caurumus, lai tvaiks varētu izplūst. Bet es nejaucu rīsus ar gaļu.

Pārklāj ar vāku un sautē vēl 20 minūtes. Pēc 20 minūtēm zem vāka noliku dvieli. Tas absorbēs lieko mitrumu. Katly atstāju uz mazākās uguns vēl 15-20 minūtes.

Tas arī viss! Gatavs! Šādi izskatās rīsi:

Sastāvdaļas:

  • Gaļa (man ir liellopu gaļa) ​​- 900 g
  • Rīsi – 800 g
  • Augu eļļa – 120 ml
  • Sīpols – 200 g
  • Burkāni – 600 g
  • Sāls (pēc garšas!) – 1,5 tējk.
  • Kumīns – 1 tējk.
  • Kurkuma – 1/3 tējk.
  • Malti melnie pipari
  • Ķiploki – 1 galva
  • Sarkanie asie pipari (pēc izvēles) – 3 gab.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More