Šodien gatavosim pufīgas pankūciņas. Jūs uzzināsiet, kā pagatavot kefīra pankūkas kā pie vecmāmiņas. Sanāk kā mākonītis – ideālas. Šī ir recepte bez rauga, bez olām un bez sodas garšas.
Svarīgākais ir ievērot 3 pamatnoteikumus, un Jums vienmēr izdosies maigas un gaisīgas pankūciņas — kā mazi spilventiņi.
Sastāvdaļas:
- Kefīrs – 250 ml jeb 1 glāze (es izmantoju liesu)
- Soda – 1/2 tējkarotes
- Cukurs – 1 ēdamkarote
- Sāls – šķipsniņa (aptuveni 5 g)
- Milti – 140 g jeb aptuveni 1 glāze (250 ml tilpumā)
- Eļļa cepšanai – es izmantoju saulespuķu eļļu
Pagatavošana:
Dziļā bļodā ielejam kefīru istabas temperatūrā. Tas ir ļoti svarīgs moments — siltā vidē sodas reakcija notiek daudz aktīvāk un ātrāk. Ja kefīrs ir pārāk auksts, es to ieleju karstā krūzē un ielieku siltā ūdenī. Šī metode mani ne reizi vien ir izglābusi, kad brokastis jāpagatavo ātri.
Tālāk uzreiz pārejam pie nākamā soļa — pievienojam sodu. To nav nepieciešams nodzēst, jo kefīrs jau ir skāba vide. Pēc dažām sekundēm redzēsiet reakciju.

Pievienojam cukuru — vienu ēdamkaroti. Pankūku garša nav pārāk salda, un tās lieliski sader ar Jūsu iecienīto ievārījumu vai iebiezināto pienu. Esmu mēģinājis pievienot vairāk cukura, bet rezultāts bija sliktāks — pankūkas ātrāk piedega un vairs nebija pufīgas, vai arī ātri saplaka.
Miltus pievienojam pakāpeniski, nelielām porcijām. Mīklu nevajag pārāk intensīvi maisīt — tikai tik daudz, lai nebūtu kunkuļu. Ja maisīsiet pārāk ilgi, recepte var neizdoties.

Cepšanu sākam uzreiz. Vienkārši ar karoti ņemam mīklu un liekam uz pannas sakarsētā eļļā. Ļoti svarīgi ir sekot līdzi temperatūrai, lai pankūciņas paspēj izcepties un nepiedegtu. Esmu mēģinājis atstāt mīklu ievilkties, bet man tas nepatika.
Es cepu no vienas puses bez vāka, un kad apakša ir skaisti apbrūnējusi, apgriežu un cepu otru pusi jau zem vāka.
Gatavās pankūkas lieku uz papīra dvieļa.

- Šos salātus gatavosi visu ziemu: “Kāpostu kraukšķis”
- Kartupelis — latviešu ēdienu karalis! 6 vienkārši un garšīgi veidi, kā tos pagatavot, pat ja nav lielas vēlmes stāvēt pie plīts
- Pievienoju frikadeles rīvētiem kabačiem. Gatavoju gardas vakariņas visai ģimenei (dalos ar recepti)
- Kā mamma iemācīja, tā jau 16 gadus arī gatavoju. Svaigo tomātu sagatavošana ziemai vai tomātu mērce “Uguntiņa” ziemas krājumiem. Vienkārša recepte
- Plūmes šokolādē ziemai: katru gadu sagatavoju par divām burciņām vairāk, bet līdz Jaunajam gadam tāpat nepietiek (tik gardi, ka ātri pazūd)





