Izmantojot šo vārīšanas metodi, zirņi pārvēršas par biezeni tikai 30 minūšu laikā.
Kā pagatavot:
Rūpīgi noskalojiet zirņus aukstā ūdenī, līdz ūdens kļūst dzidrs.
Pievienojiet ūdeni un sāli: Ievietojiet zirņus katlā, pārlejiet ar aukstu ūdeni, pievienojiet sāli un uzlieciet uz uguns.
Vāriet 10 minūtes pēc tam, kad ūdens uzvārījies.
Pievienojiet aukstu ūdeni: Ielejiet 1 glāzi auksta ūdens un ļaujiet zirņiem vēlreiz uzvārīties. Pēc tam zirņi kļūs mīksti dažu minūšu laikā. Ja nepieciešams, atkārtojiet šo procesu.
Alternatīva metode: Aukstā ūdens vietā var pievienot sodu (1/2 tējkarotes uz 2 litriem ūdens), taču jābūt uzmanīgiem, lai nepārspīlētu ar sodas daudzumu.
Mans mīļākais veids – gatavošana mikroviļņu krāsnī
Sastāvdaļas:
Zirņi – 200 g
Ūdens – 500 ml
Sāls – 1/2 tējkarotes
Sviests – 30–50 g
Sīpols – 1 gab. (pēc vēlēšanās)
Bekons – pēc vēlēšanās
Pagatavošana:
Zirņus aplejiet ar aukstu ūdeni, pievienojiet sāli.
Lieciet mikroviļņu krāsnī (bez vāka) un karsējiet 20 minūtes.
Izņemiet, pievienojiet sviestu, samaisiet un lieciet atpakaļ mikroviļņu krāsnī vēl uz 10 minūtēm.
Ja vēlaties, pievienojiet apceptu bekonu.
Labu apetīti! 😊 Priecāsimies, ja komentāros padalīsieties ar savām viltībām un noslēpumiem, kā gatavojiet šķelto zirņu biezputru.