Šādu sviestu pievienoju dažādiem ēdieniem – gan gatavošanas laikā, gan jau gataviem ēdieniem. Var pasniegt ar makaroniem, pievienot cepšanai (pīrāgiem un maizei), izmantot dažādās mērcēs vai vienkārši uzlikt uz svaigas vai grauzdētas maizes un baudīt ar tēju. Ļoti garšīgi! 😋
🔹 Pagatavošana:
Dilles nomazgāju un rūpīgi nosusinu. Pēc tam smalki sagriežu (kātiņus neizmantoju).
Sviestu izņemu no ledusskapja iepriekš, lai tas kļūtu mīksts. Pievienoju tam sasmalcinātās dilles, nedaudz rīvētas citrona miziņas un melnos maltos piparus. Var pievienot arī muskatriekstu vai nedaudz kaltēta ķiploka. Ja vēlas, var viegli pievienot sāli. Visu rūpīgi samaisu.




🔹 Uzglabāšana:
Sviestu lieku uz folijas un satin rullītī. Uzglabāju ledusskapī apmēram nedēļu. Ja vēlos saglabāt ilgāk, ielieku saldētavā – tur tas var glabāties līdz diviem mēnešiem.
Izmēģiniet – tas ir lielisks papildinājums dažādiem ēdieniem! 🍞🥖🍝
- Kā pareizi pagatavot biezpiena plāceņus: 5 visbiežāk pieļautās kļūdas
- Pīrāgs no lavaša ar āboliem (ātri, vienkārši un mīklu gatavot nevajag)
- Šajos salātos ir viena no manām mīļākajām garšu kombinācijām. Varbūt šo salātu garša nav pavisam ierasta, bet man – neticami garšīga!
- Šāds speķa sālīšanas veids var šķist ļoti dīvains. Bet tagad es sālu to tikai šādi! Ko lai saku?! Garšīgāku speķi neesmu ēdusi!
- Ja tev saldētavā ir palikušas saldētas ogas (bet šim desertam es pat speciāli pērku saldētas ogas), noteikti pagatavo šo!