Kārtējo reizi pārliecinājos, jo vienkāršāk, jo garšīgāk. Tagad, kad mājas ābolu sezona vēl nav beigusies, tiek lietoti pat vidēji lieli āboli, nekas netiek izniekots. Šodien es gribu parādīt, kā, pavadot diezgan nedaudz laika, es no tiem pagatavoju garšīgas tortiljas.
SASTĀVDAĻAS:
- Āboli (mizoti) 200-300 g
- Kefīrs 300 g
- Ola 1 gab.
- Sāls (šķipsniņa)
- Cukurs 1 ēd.k. l. (+/-) pēc garšas
- Kanēlis 0,5 tējk
- Cepamā soda 0,5 tējk
- Augu eļļa 1-2 ēd.k. l.
- Milti 200 g
Ja jums ir lieli āboli, varat noņemt mizu un sarīvēt tos uz rupjās rīves, uzreiz bļodā, kurā taisīsiet mīklu. Man ir vidēja izmēra āboli, sagriežu, blenderī sasmalcinu, jo rīvēt ir ļoti neērti.

Bļodā ar āboliem pievieno olu, šķipsniņu sāls.

Cukurs, pievienoju 1 deserta karoti, ja plāno pasniegt gatavas kūkas ar saldām piedevām, cukuru var pilnībā izslēgt.

Tagad, ja vēlas, pievieno kanēli, es pievienoju 0,5 tējk, ja patīk kanēlis, var pievienot 1 tējk.

Tad pievieno kefīru istabas temperatūrā un samaisa.

Izsijā pusi miltu un pievieno sodu, tieši miltos, nevis kefīrā, samaisa.

Atlikušos miltus izsijā.

Mīklai jāsanāk kā pankūkām, tā “slinki slīd” no karotes, no lāpstiņas.

Pievieno augu eļļu, vēlreiz samaisa un mīkla gatava.

Uzkarsē pannu, pievienojot nelielu daudzumu eļļas vai sviesta. Var cept arī pankūku formā, viss izdosies.

Cep uz vidējas uguns vairāk kā 3 minūtes.

Gatavs! Man vislabāk patīk pasniegt ar medu!

- Šāds speķa sālīšanas veids var šķist ļoti dīvains. Bet tagad es sālu to tikai šādi! Ko lai saku?! Garšīgāku speķi neesmu ēdusi!
- Ja tev saldētavā ir palikušas saldētas ogas (bet šim desertam es pat speciāli pērku saldētas ogas), noteikti pagatavo šo!
- Kotletes tagad gatavoju cepeškrāsnī un bez olām – tik sulīgas uz pannas nesanāk. 3 viltības, kā pagatavot gaisīgas un aromātiskas kotletes.
- Somu salāti ar siļķi un bietēm “Rosolli”. Lieliska alternatīva vinegretam un siļķei kažokā!
- Kā es cepu savu “slinko” ābolu plātsmaizi. Visu samaisu un hop! uz cepešpannas. Recepte ar daudz pildījuma un maz mīklas