Ļoti interesants un oriģināls kartupeļu pagatavošanas veids! Turklāt recepte nav ne sarežģīta, ne laikietilpīga, ne arī šai receptei nepieciešamas daudz sarežģītu sastāvdaļu.
Pagatavošana:
Uz cepamās plāts, kas iepriekš pārklāta ar folliju, liek sešus lielus kartupeļus ar mizu.


Kartupeļus aplej ar nlielu daudzumu eļļas un rūpīgi ietin follijā.


Follijā iepakotos kartupeļus liek cepeškrāsnī uz 30 minūtēm 180 grādos.


Kad kartupeļi nedaudz atdzisuši, tiem nogriež sānu cepurīti un ar karoti izgrebj tajos bedrītes.





Uz pannas liekam 50 gramus sviesta.

Sviestam pievieno 30ml eļļas.

Sagriež vienu sīpolu un liek uz uzkarsētās pannas.


Sagriež 200 gramus cūkgaļas šķiņķa, pētersīļus un visu apcep pannā.





Cūkgaļas šķinķa pildījumu liek kartupeļos tik daudz, lai katrā krtupelī pa virsu vēl varētu ieliet vienu olu katrā kartupeļu laiviņā.





Sarīvē 100 gramus mocarellas sieru un kartupeļu laiviņā veido cepurītes.




Kad mocarella izkaisīta, tad kartupeļus liek cepamajā traukā un liek cepties cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 150 grādiem uz 10 minūtes.

Kamēr cepās kartupeļi, sagatavo salātus. Sagriež 200 gramus ķrištomātus.

Tad sagriež 20 gramus pētersīļu un 5 gramus piparmētras.


Citā trauciņā iejauc olīveļļas mērcīti – olīveļļai pievieno šķipsnu sāls, piparus, nedaudz ābolu etiķa, ķiploka daiviņu un asos piparus un visu rūpīgi samaisa.

Olīveļļu pārlej pār ķirštomātiem un samaisa.

Pēc noteiktā laika kartupeļus izņem no cepeškrāsns un pasniedz kopā ar sagatavotajiem tomātu salātiem! Labu apetīti!



Sastāvdaļas:
- kartupeļi: 6 gab.
 - olīveļļa: 30 ml
 - sviests: 50 g
 - augu eļļa: 30 ml
 - lociņi: 1 saišķis.
 - šķiņķis: 200 g
 - pētersīļi: 20 g
 - olas: 6 gab.
 - mocarella: 100 g
 
Salātiem:
- tomāti: 200 g
 - pētersīļi: 20 g
 - piparmētra: 5 g
 - olīveļļa: 30 ml
 - sāls: 5 g
 - melnie pipari: 3 g
 - ķiploki: 10 g
 - ābolu etiķis: 10 ml
 - pipari: 3 g
 
- Kartupelis — latviešu ēdienu karalis! 6 vienkārši un garšīgi veidi, kā tos pagatavot, pat ja nav lielas vēlmes stāvēt pie plīts
 - Pievienoju frikadeles rīvētiem kabačiem. Gatavoju gardas vakariņas visai ģimenei (dalos ar recepti)
 - Kā mamma iemācīja, tā jau 16 gadus arī gatavoju. Svaigo tomātu sagatavošana ziemai vai tomātu mērce “Uguntiņa” ziemas krājumiem. Vienkārša recepte
 - Plūmes šokolādē ziemai: katru gadu sagatavoju par divām burciņām vairāk, bet līdz Jaunajam gadam tāpat nepietiek (tik gardi, ka ātri pazūd)
 - Pagatavoju vienu reizi un jau 30 gadus gatavoju atkal! Garšīgāku lečo no paprikas un tomātiem neesmu baudījusi (bez jebkādas sterilizēšanas)
 

														



