Viegli pagatavojams ēdiens un jā, ļoti garšīgs! Ideāla recepte jebkurai zivij!
Ja jums garšo zivis, tad šī recepte noteikti ir paredzēta jums! Bet pat tie, kas neēd zivis, šādā versijā pagatavots zivis, prasīs papildporciju! Pārbaudīts! 🙂 Maigākā un visgaršīgākā sulīgā zivs lavaša loksnēs.
PAGATAVOŠANA:
Vispirms iemarinēsim sīpolus. Bļodā ieliek sīpolus, tad pievieno sāli, ābolu etiķi un pusglāzi ūdens. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz 15-20 minūtēm. Pēc tam, kad pagājis noteiktas laiks, ūdeni notecina un apmēram pusi no marinētajiem sīpoliem liek blendera traukā. Atlikušie sīpoli būs nepieciešami mazliet vēlāk.
Sīpoliem blendera traukā pievieno zaļumus, sinepes, olu un olīveļļu (var jebkuru citu eļļu).

Sasmalcina visu blenderī. Tad lej to bļodā, pievieno karoti saldā krējuma un samaisa. Ja nav blendera, visu var smalki sakapāt.
Jūs varat gatavot jebkādu zivi! Šodien man ir pollaka fileja. Es to atkausēju un iesālu pēc garšas.

Zivi sagriež mazākos gabaliņos un iemērc sagatavotajā mērcē.

Tad šķēlēs sagriežu tomātus. Bez tomātiem var arī iztikt, bet ēdiens neizdosies tik gards un sulīgs.

Tad uz lavaša strēmeles liek vienu vai divas tomātu šķēles, tad mērcē iemērkto zivi un pa virsu uzlej vēl nedaudz pāri palikušo mērci. Tāpat pa virsu liek sīpolus, ko iepriekš atlikām malā.

Tad zivi satin lavaša sloksnē un kārto cepamajā traukā.

Bļodā sakuļ otru olu, pievieno 1-2 ēd.k. skābo krējumu, sāli un samaisa. Pievienoju arī nedaudz uz smalkās rīves sarīvētu cieto sieru. Bet, protams, siers nav obligāts.

Cepamo trauku liek cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem. Gatavo 30-35 minūtes.
Ēdienu pasniedz karstu, bet arī auksts tss ir ļoti, ļoti garšīgs! Ēdiens gatavojas samērā vienkārši, bet rezultātā tiek iegūts šiks, ko lieliski var pasniegt arī svētkos!

SASTĀVDAĻAS:
- Zivs fileja – 600 g
- Plāns lavašs
- Olas – 2 gab.
- Pētersīļi – 2-3 zariņi
- Sinepes – 0,5 tējk.
- Augu eļļa – 3 ēd.k.
- Skābais krējums – 2-3 ēd.k.
- Tomāts – 2 gab.
- Siers – 50-60 g
- Sīpols – 1 gab.
- Ābolu etiķis – 2 ēd.k.
- Sāls
- Kā pagatavot rabarberu kramblu: vienkārša recepte
- Zivs sanāk maiga kā sviests! Kā garšīgi iesālīt sarkano zivi mājās: dalos ar recepti – viegli sālīts lasis, forele
- Kāpēc armēņu šašliks gatavojas ātrāk par citiem. Gaļas marinādes recepte un citas pagatavošanas nianses
- Esmu izmēģinājusi daudzas receptes, bet atgriežos pie šīs. Vislabākie kabaču jeb cukini ikri bez sarežģītas darbošanās
- Zemeņu ievārījumu vāru tikai pēc šīs receptes – citus nemeklēju, jo saglabājas zemeņu garša un smarža. Un arī bez biezinātāja tas ir biezs