Tagad plovu gatavoju ļoti reti. Pēc brīvdienām Bulgārijā ģimene lūdz “Gjuveču”: garšīgu, sātīgu un viegli pagatavojamu

edzive

Nepieciešams tikai mazliet laika un jūsu vakariņu galdu izrotās restorāna cienīgas vakariņas! Turklāt šo ēdienu pratīs pagatavot pat nepraša! Ļoti aromātisks, garšīgs ēdiens, ka noteikti ies pie sirds teju visiem.

Pagatavošana

Vispirms ņemam cūkgaļu un sagriežam to lielos gabalos. Vislabākie gabali būs vai nu lāpsiņa vai kakla karbonāde. Es ņēmu 600 gramus kakla karbonādes. Ņem vienu sīpolu un sagriež kubiņos.

Šim nacionālajam bulgāru ēdienam nepieciešama paprika un labi daudz. Vislabāk, ja jums būs dažādu krāsu paprika, lai ēdiens būtu košs un skaists. Papriku sagriež palielos gabalos.

Katliņā vai pannā ielej augu eļļu un pievieno cūkgaļas gabaliņus. Cep tos apmēram 3 minūtes. Tiklīdz gaļa sāk kļūt gaišāka, apgrieziet to un pievienojiet kubiņos sagrieztu sīpolu. Pievienojiet sāli pēc garšas, samaisiet, pārklājiet ar vāku un sutiniet gaļu uz lēnas uguns 10 minūtes.

Sautēto gaļu apkaisa ar maltiem melnajiem pipariem, pievieno 2 tējk. paprikas pulvera, samaisa un ielej 400 ml karsta ūdens. Trauku vēlreiz pārklāj ar vāku un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes. Šajā laikā gaļa kļūs mīksta.

Tagad pievienojiet papriku un 3 ēd.k. sasmalcinātu tomātu savā sulā. Un arī pievienojiet 1 tējk. cukura sabalansētai garšai. Visu kārtīgi samaisa, pārklāj ar vāku un vāra uz lēnas uguns 10 minūtes.

Tālāk pievienojiet 200 g nomazgātu rīsu, ielejiet vēl 400 ml karsta ūdens un šajā posmā nogaršojiet ēdienu. Ja nepieciešams, pievienojiet nedaudz sāls.

Pēc tam, izmantojot kausu, visu uzmanīgi pārliek cepamajā traukā. Vienmērīgi sadaliet sastāvdaļas un uzlieciet atlikušos tomātus un tomātu sulu.

Trauku liek cepties cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem uz pusstundu.

Biezs, aromātisks sautējums ar gaļu ir gatavs. Šis ir populārs ēdiens Bulgārijā un Balkānu pussalas valstīs. Pasniedz, veidojot rīsu gultni, uz kuras liek gaļu, virsū uzkaisa sasmalcinātus pētersīļus. Gjuveču var pagatavot no jebkuriem sezonas dārzeņiem, un cūkgaļas vietā var izmantot liellopa vai vistas gaļu.

Iesaku izmēģināt šo ēdienu, tas ir ļoti aromātisks, sātīgs, garšīgs un, manuprāt, ļoti nopietns konkurents plovam. Novēlu lielisku garastāvokli, uz drīzu tikšanos! 🙂

Sastāvdaļas

  • Cūkgaļa (pleci vai kakls) – 600 g;
  • Apaļgraudu rīsi – 200 g;
  • Paprika – 2-3 gab. (liels)
  • Tomāti savā sulā – 400 ml;
  • Sīpols – 1 gab.;
  • Sāls – pēc garšas;
  • Malti melnie pipari – pēc garšas;
  • Paprikas pulveris- 2 tējk.;
  • Cukurs – 1 tējk.:
  • Augu eļļa – cepšanai;
  • Karsts ūdens – 800 ml;
  • Svaigi pētersīļi – dekorēšanai.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More