Ļoti vienkārša recepte gardai uzkodai, ko var pasniegt uz svētku galda. Neparasti! Manam vīram ļoti garšo šis ēdiens. Tādus “gaļas pirkstiņus” vīramāte gatavo gandrīz visiem svētkiem. Tagad es arī to daru. Bet es parasti negaidu svētkus – kad vēlos iepriecināt savus zēnus, es gatavoju šo uzkodu vakariņās. Vienkārši un ļoti garšīgi!
KĀ GATAVOT:
Jūs varat gatavot no jebkuras gaļas. Šodien paņēmu cūkgaļas fileju un sagriezu gabaliņos.
Tad katru gabalu pārklāju ar plēvi un izklapē ar gaļas āmuru.
Apkaisa ar sāli un garšvielām. Garšvielas, protams, var ņemt jebkuras. Šodien paņēmu gatavu garšvielu gaļas ēdieniem. Ja gaļa nav trekna, vēl var ieziest ar eļļu.
Marinētos gurķus sagriežu gabaliņos (gurķi sagriezu 4 daļās) un lieku uz gaļas.
Tad gaļu sarullē šādi:
Ruletītes saliku ietaukotā formā. Katra ruļļa augšdaļu bagātīgi apsmērē ar olīveļļu. Un liekam līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 20-30 minūtēm.
Sastāvdaļas:
• Cūkgaļas fileja – 800 g
• Marinēti gurķi – 4-5 gab.
• Garšvielas
• Olīveļļa – 2 ēd.k.
• Sāls