Uzkodu pīrāgs ar sēnēm, bez kura neiztiekam nevienos svētkos! Dalos ar recepti

edzive

Šodien vēlos padalīties ar recepti uzkodu pīrāgam ar sēnēm (kišs ar sēnēm). Ne viens vien mielasts mūsu ģimenē neiztiek bez šī pīrāga, viesiem ļoti garšo, izrādās ļoti garšīgs un sulīgs.

Sastāvdaļas:

  • Milti – 300g
  • Sviests – 100g
  • Cepamais pulveris – 1/3 tējkarote
  • Skābais krējums – 150g

Pildījumam:

  • Šampinjoni – 500g
  • Sīpoli -2 gab
  • Olas -3 gab
  • Skābais krējums – 150 gr
  • Melnie pipari – pēc garšas
  • Sāls – 1/2 tējk
  • Siers – 150 gr

Pagatavošana

Vispirms gatavosim mīklu. Dziļā bļodā iesijā 300 gramus miltu, ņem 100 gramus sviesta un sarīvē uz rupjās rīves. Sviestu sajauc ar miltiem.

Pievieno 1/3 tējk. sāls, pievienoju arī 1/3 tējk. cepamo pulveri. Ielejiet 150 gramus jebkura tauku satura skābā krējuma un samaisiet. Tagad liekam uz galda un savācam mīklu vienā kunkulī, ja pēkšņi mīkla labi nesanāk, var pievienot vēl nedaudz skābo krējumu.

Parasti man tas nav vajadzīgs. Mīklu liekam ledusskapī uz 30-60 minūtēm, var atstāt uz nakti.

Šajā laikā sagatavo pildījumu. Sēnes, svaigi šampinjoni 500 grami sagriezti kubiņos. 2 sīpolus sagriež kubiņos. Ņemam pannu, ielej nedaudz augu eļļas, ieliek sīpolu un apcep tos līdz caurspīdīgai krāsai.Tad pievieno sēnes un apcep sīpolus kopā ar sēnēm, līdz sēņu apjoms samazinās.

Tad visu noņem no uguns un liek bļodā. Sēnēm ļauj atdzist. Tad pievienojasm 3 olas, 150 gramus skābā krējuma, melnos piparus pēc garšas, pustējkaroti sāls.

150 gramus siera sarīvējam uz rupjās rīves, man ir mocarellas siers picai, var ņemt jebkuru citu cieto sieru. Pildījumam pievieno sieru, nedaudz atstāj virsas apkaisīšanai. Visu sajaucam, pildījums gatavs. Pagājusi 1 stunda, izņemam mīklu no ledusskapja un ar rullīti izrullējam kārtiņu.

Ņemam piemērotu formu, manas formas izmēri ir 31cm x 23cm. Sānu augstums 4,5cm. Šai formai ir divslāņu nepiedegošs pārklājums, cepot tas neko nepievelk, tāpēc nevajag lai papildus izmantotu cepamo papīru. Liekam mīklu un ar rokām iemīcam formā, izveidojam malas un no mīklas veidojam apmalīti.

Pārlej ar pildījumu.

Izlīdziniet un pārkaisiet ar atlikušo sieru. Un sieru viegli iespiež pildījumā, lai tas ātri neapbrūninās. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos līdz gatavībai 35-40 minūtes. Vai arī koncentrējieties uz savu krāsni. Ielieku cepeškrāsnī zemākajā līmenī un ieslēdzu zemāko uguni.

Tiklīdz kūka gatava, ļaujam atdzist, atstāju formā. Kad atdzisis, ņem ārā un sagriež gabaliņos. Tas lieliski saglabā savu formu, un tā garša ir bagātīga ar sēnēm.

Garšīgi. Ja vēlas, šampinjonus var aizstāt ar meža sēnēm vai saldētām sēnēm.

Tagad, kad uzkodu kūka ir atdzisusi, to var griezt. Mīksta, smaržīga, kā mutē kūstoša. Vārdos pat nevar aprakstīt, cik tas ir garšīgi, lai saprastu, vajag tikai paņemt un pagatavot. Turklāt process nav sarežģīts.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More