✅ Sveiki! Šodien es vēlos dalīties ar karstu kartupeļu recepti kopā ar kebaba gaļu. Pēc receptes ēdiens izdosies diezgan padaudz un būs lielisks ēdiens gan ikdienas, gan svētku galdam. Gaļa ir garšīga, maiga, kartupeļi ļoti garšīgi.
Sastāvdaļas:
- Gaļa – 1 kg
- Kartupeļi – 1 kg
- Sīpoli -2 gab
- Sāls – 1 tējk
- Melnie pipari – 1/2 tējk (vai pēc garšas)
- augu eļļa – 100 ml
- Ķiploki – 3 daiviņas
- Zaļumi – pēc garšas
- Garšvielas gaļai – 1/2 tējk
Sastāvdaļas marinētiem kabaču salātiem
- Kabacis -1 gab
- Tomāti -2 gab
- Sāls – 1/3 tējk
- Melnie pipari – pēc garšas
- Etiķis 9% -1 ēd.k.
- Ķiploki – 2-3 daiviņas
- Zaļumi – pēc garšas
PAGATAVOŠANA
Ņemam jebkuru gaļu – jēra, liellopa, vistas utt. Šodien man ir 1 kg cūkgaļas. Sagriež diezgan lielos gabalos, apmēram kā bārbekjū.
Gaļu liek bļodā, pievieno 1 tējk. sāls, melnos piparus 1/2 tējk. un samaisiet. Ja vēlaties, varat pievienot iecienītākās garšvielas. Atstājam uz 20 minūtēm.
Kamēr gaļa ievelkas, nomizo kartupeļus un sagriež palielos kubiņos.
Ja mājās pieejams čuguna katls jeb tā dēvētais kazans, tad liekam kartupeļus šādā katlā, ja tāda nav tad derēs sautējamais katls. Ielejam tajā 100ml augu eļļas, uzkarsē un liek katlā kartupeļus un apcep. Kad kartupeļi iegūst zeltaini brūnu krāsu, tad ņem tos ārā.
Tajā pašā eļļā ieliek gaļu un apcep, līdz tā iegūst viegli zeltainu krāsu. Tas aizņem aptuveni 10 minūtes.
Tagad, kad gaļa apcepusies, pievieno 2 rupji sagrieztus sīpolus, apcep pāris minūtes.
Tad notecina eļļu, gaļai liek virsū kartupeļus, ielej 250 ml ūdens, samazina uguni un vāra 50-60 minūtes, vadoties pēc gatavības.
Dilles un pētersīļus sakapā, pāris ķiploka daiviņas izlaiž caur ķiplokspiedi, pārlej pāris ēdamkarotes eļļas, samaisa.
Pāris minūtes pirms gatavības ēdienam pievieno zaļumus un aptuveni 6 minūtes ļauj ievilkties.