Gaļas rulete: sulīgs karstais gaļas ēdiens, ko pasniegt uz svētku galda

edzive

Lielisks karstais ēdiens svētku galdam ir gaļas rulete. Sagatavojiet šādu ruleti, un esmu pārliecināts, ka jūsu ģimene būs paēdusi un apmierināta. Pildījums var būt jebkurš pēc jūsu gaumes, skābēti kāposti, sēnes, marinēti gurķi, sautēti burkāni ar sīpoliem un kečupu, šodien piedāvāju pagatavot svinīgāko plūmju pildījumu ar riekstiem.

Recepte:

  • fileja – 1 kg
  • sāls – 1 tējk
  • žāvēti ķiploki – 1 tējk
  • melnie pipari – pēc garšas
  • Žāvētas plūmes -150 g
  • valrieksti – 150 g
  • majonēze – 1 ēd.k
  • kečups -1-2 ēdamk.

GATAVOŠANAS METODE

Ņemam gaļu, tagad mūsu uzdevums ir no gabala uztaisīt garu gabalu, sagriezt to kā akordeonu, vienā pusē iegriezt, tad apgriezt un uztaisīt iegriezumu otrā pusē, es ieguva 3 tādus iegriezumus.

Atlokam, vajadzētu iegūt tādu kārtu, labi jāsaputo, lai kļūst gludāka un paklausīgāka. Tagad gaļu sāla no abām pusēm, piparus, uz 1 kg gaļas pievienoju pusi tējk. sāli, pievienoju arī kaltētu ķiploku. Satin un noliek malā.

Gatavojam pildījumu. 100 gramus valriekstu apgrauzdējam pannā, tā tie būs smaržīgāki. Pēc tam to sasmalcina ar nazi. Žāvētas plūmes 150 gramus, nosusina un sasmalcina ar blenderi, ja žāvētas plūmes ir sausas, tās jāaplej ar karstu ūdeni un jāļauj nostāvēties apmēram 15 minūtes. Mēs ņemam sagatavoto gaļas slāni, sadalām žāvētas plūmes, ielieciet valriekstus un satiniet stingru rullīti.

Sasienam ar diegu, lai gatavošanas laikā neatvērtos. Ņemam pannu, apcepam rullīti no visām pusēm uz lielas uguns līdz zeltaini brūnai krāsai, šī procedūra palīdzēs iztecināt visas sulas. Rullīti ietinam folijā vairākās kārtās, lai gatavošanas laikā neizplūstu tvaiki. Liekam cepeškrāsnī un cepam 200 grādos 35 minūtes. Sajauc 1 ēd.k. majonēze ar 1 ēd.k. kečupu un pievieno šķipsniņu kaltētu ķiploku. Majonēzi var aizstāt ar skābo krējumu, kečupu ar tomātu pastu. Pagājušas 35 minūtes, izņemam rullīti, atlokam, noņemam diegus un apziežam ar majonēzi ar kečupu.

Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 10-15 minūtes līdz zeltainam brūnunam. Izņemam un pasniedzam karstu ar jebkuru piedevu.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More