Garda karstā divi vienā recepte, gan piedeva, gan pamatēdiens vienā traukā. Tas ir pagatavots nedaudz netradicionālā veidā, taču, pateicoties šai metodei, tas izrādās pārsteidzoši garšīgs: kartupeļi garšo neticami, un gaļas bumbiņas ir sulīgas un mutē kūstošas.
Recepte:
- kartupeļi – 1 kg
- sāls – 1 tējk
- sviests – 40 gr
- siers – pēc izvēles
- tomātu pasta – 2 ēd.k
- ūdens – 100 ml
Gaļas bumbiņām:
- maltā gaļa – 500 gr
- sāls – 1/2 tējk
- sīpols -1 gab
- ķiploki – 2-3 daivas
- melnie pipari – pēc garšas
- saldā paprika -1/2 tējk
- skābais krējums -1 ēd.k
GATAVOŠANAS METODE
Vispirms sagatavo kartupeļus, nomizo, nomizoto kartupeļu svars ir 1 kg, ja kartupeļi ir lieli, sagriež tos 2-3 daļās. Ņemam pannu, ieliekam kartupeļus, sāli, pārlejam ar karstu ūdeni un liekam vārīties līdz tie ir mīksti. Man ir 3,1 litru ietiplīgs katls.
Kamēr kartupeļi vārās, veidosim pildījumu. Nosveram 500 gramus maltās gaļas, pievienojam 1 sasmalcinātu sīpolu, pāris ķiploka daiviņas, 1 ēd.k. skābo krējumu vai saldo krējumu, pievieno sāli, garšvielas. No kartupeļiem notecina šķidrumu, ņem piemērotu cepešpannu, iesmērē ar eļļu, liek kartupeļus, samīca ar dakšiņu.
Virsū liek kotletes. Ielieciet bļodā 2 ēd.k. tomātu pastas, ielej ap 50 ml ūdens, sāli, šķipsniņu sāls un samaisa. Ja vēlaties, tomātu pastu varat aizstāt ar kečupu.
Gaļas bumbiņas apsmērē, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep līdz gaļas bumbiņas gatavas 200 grādu temperatūrā 30 minūtes. Ja gribas piešķirt svinīgāku izskatu, sieru sarīvēju uz smalkās rīves, uzberu gaļas bumbiņām un lieku uz vēl uz 5 minūtēm, līdz siers izkusis.
Ēdiens ir ārkārtīgi garšīgs un sulīgs