Apēdām visu katlu vienā piegājienā. Ģimene sajūsmā! Nereāli gardas pusdienas no visparastākajiem produktiem

edzive

Daudzi cilvēki šīs pusdienas iecienīs, jo tās ir sātīgas, garšīgas, neparastas un gatavojamas no mājās pieejamiem produktiem.

Kā pagatavot:

2 sīpolus sagriež vidējos kubiciņos. Tāpat arī sagriež burkānus (es griežu ar rievaino nazi). Tāpat sagriež arī 6 kartupeļus.

3 litrus lielā katlā ielej aptuveni 2 – 3 ēdamkarotes eļļas. Uzkarsētajā eļļā liek 500 – 600 gramus gaļas (man ir vistas gaļa) un apcep no abām pusēm līdz zeltainam brūnumam.

Pievieno sīpolus, burkānus un strēmelītēs sagrieztu papriku (man bija saldēta). Cepam 5 – 7 minūtes, lai burkāni atdotu savu krāsu. Tad pievieno garšvielas: sāli, melnos piparus pēc garšas, 1 tējkaroti papriku, 1 lauru lapu, 3 smaržīgos piparus un visu sajauc.

Visam pievieno kartupeļus un vēlreiz samaisa. Aplejiet visu ar ūdeni tā, lai tas aptuveni 2 cm pārklātu katla saturu. Tad katlam liek virsū vāku un sautē visu uz lēnas uguns, līdz dārzeņi ir gatavi (aptuveni 15 – 20 minūtes).

Tagad sāk gatavot ruletītes: bļodā ielej 100g kefīra, pievieno pustējakroti sāls un pustējkaroti soda. Visu sajauc.

Tālāk bļodā iesijā 150g miltu un mīca mīklu tik ilgi, kamēr tā nelīp pie rokām. Gatavo mīklu liekam uz darba virsmas un virsū liek vai nu bļodu, vai pārtikas plēvi un ļauj tai nostāvēties 15 – 20 minūtes. Šajā laikā miklā attīstās lipeklis un mīkla kļūs daudz mīkstāka.

Pildījumam ar ķiplokspiedi saspiež 4 ķiploka daiviņas, pievieno pusi buntītes sasmalcinātu diļļu, pārlej 2 ēdamkarotes eļļas un visu samaisa.

Apkaisa galdu ar miltiem. Mīklu izrullē plānā 2-3 mm biezā kārtā. Izklājiet pildījumu uz mīklas.

Tālāk mīklu sarullē stingrā rullī un sagriež.

Viegli apkaisa galdu ar miltiem. Rullīti sagriež 2 cm platos gabaliņos.

Pa to laiku dārzeņi un gaļa jau ir gatavi, tad katlam pievieno mīklas rullīšus un zem vāka vāra aptuveni 7 – 10 minūtes.

Pēc laiciņa pusdienas ir gatavas!

Ēdiens ir sātīgs, gaļa un dārzeņi ir mīksti. Arī ruļļi ir gatavi. Tie nesadalās un labi saglabā savu formu. Ruļļi ir sulīgi ar nelielu ķiploku piegaršu. Visi produkti savā starpā labi apvienojas.

Sastāvdaļas:

  • 500-600 g vistas gaļas
  • 2 sīpoli
  • 2 burkāni
  • 1 paprika
  • 6 kartupeļi
  • sāls un melnie pipari pēc garšas
  • 1 lauru lapa
  • 3-4 smaržīgie pipari
  • 1 tējkarote paprika
  • 2-3 ēdamkarotes eļļas
  • ūdens

Ruletīšu mīklai:

  • 100 g kefīra
  • 0,5 tējk sāls
  • 0,5 tējkarotes soda
  • 150 g miltu

Pildījumam:

  • 4 ķiploka daiviņas
  • 0,5 saišķis dilles
  • 2 ēd.k. eļļas

Pagatavo arī:

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More