Suši pavārs parādīja, kā pagatavot suši mājas apstākļos tā, lai rullīši izdotos tikpat ideāli, kā restorānā.
Suši ir populārs ēdiens, kas iecienīts visā pasaulē. Mums, nezin kāpēc, liekas, ka pasūtīt piegādi uz mājām ir daudz vienkāršāk, nekā pagatavot suši pašiem. Patiesībā to pagatavošanā nav nekā sarežģīta, ja tiek ievērota tehnoloģija. Ja vēlies nogaršot mājās gatavotus suši, tad steigšus dodies uz veikalu pēc sastāvdaļām.
Kāds ir galvenais nosacījums ēdiena gatavošanai mājās? Daudzums. Gribas taču pašiem sevi palutināt ar lielāku zivs gabaliņu. Un ir jau arī dzirdētas runas par piegādātāju negodprātību. Lai par visiem 100% izbaudītu svaigo un gardo ēdienu, labāk pagatavosim to paši.
Varētu padomāt, ka japāņiem suši ir galvenais ēdiens, taču tas nebūt nav tā. Tas ir viens no mītiem par Japānu. Japāņi biežāk ēd zupas, gaļu, rīsus, bet suši tiek uzskatīta par visai dārgu uzkodu.
Šodien, tātad, pastāstīsim, kā pagatavot suši ‘’Filadelfija’’ mājas apstākļos. Daudz, garšīgi un diezgan ātri. Galvenais uzdevums ir pareizi pagatavot rīsus, lai tie būtu pietiekami līpoši un turētu formu. Bet tādēļ nav jāpērk kaut kādi īpaši rīsi, tūlīt to redzēsiet.
Sastāvdaļas:
- 500 g rīsu
- 550 ml ūdens
- 50 ml rīsu etiķa
- 50 g cukura
- 5 g sāls
- 250 g mazsālītas sarkanās zivs
- 4 nori lapas
- 200 g saldkrējuma kausētā siera
- 1 gurķis
- 1 avokado
- 100 g tobiko ikru
Pagatavošana:
- Noskalojam rīsus un aplejam tos ar ūdeni. Uzvārām to un uzliekam katlam vāku, turam rīsus uz mazas liesmas. Ļaujam rīsiem ievilkties 12 minūtes.
- Sagatavojam rīsiem aizdaru: sajaucam rīsu etiķi, sāli un cukuru. Visu kārtīgi izmaisām.
- Sagatavojam sarkano zivi – foreli vai lasi. Pārliecināmies, ka tajā nav asaku, un sagriežam to plānās šķēlītēs. Lai zivi būtu vieglāk sagriezt, paturam to 30 minūtes saldētavā.
- Pārlejam rīsus ar etiķi un uzmanīgi samaisām ar lāpstiņu. Tad uzliekam katliņam ar rīsiem vāku un noliekam vēsā vietā uz divām stundām.
- Kad rīsi atdzisuši, ieliekam kausēto sieru konditorejas maisiņā. Sagriežam gurķi plānās šaurās strēmelēs, tikai vidiņu ar sēklām gan neizmantojam.
- Gatavu avokado sagriežam smalkos salmiņos un sagatavojam salmu paklājiņu rullīšu veidošanai. Lai paklājiņu varētu izmantot atkārtoti, aptinam to ar pārtikas plēvi. Nori plāksnes pārgriežam uz pusēm.
- Izklājam nori uz paklājiņa, bet pa virsu plānā kārtā liekam rīsus tā, lai tie neaizpildītu nori plāksnes pirmos 2 cm. Ar paklājiņa brīvo malu pielīdzinām rīsu līniju. Lai būtu ērtāk strādāt, rokas mērcējam ūdenī.
- Apgriežam nori plāksni ar rīsiem uz otru pusi un izspiežam divas siera līnijas no konditorejas maisiņa.
- Pa virsu liekam avokado, gurķi un pēc vēlēšanās tobiko ikrus. Ar paklājiņa palīdzību satinam rullīti, kārtīgi nostiprinām rullīša malas.
- Kad visi rullīši satīti, uzliekam pa virsu sarkano zivi un piespiežam rullīti ar paklājiņu. Gatavs!
Lai suši glīti sagrieztu, nazi iemērcam aukstā ūdenī. Pēc katra nogrieztā gabaliņa nazi notīrām un atkal iemērcam ūdenī. Starp citu, gatavot suši mājās sanāk daudz lētāk, nekā pasūtot tos ar piegādi. Un cik daudz zivs! Uz veselību!