Ja priekš salātiem jau iepriekš ir izvārīta vistas gaļa un apceptas sēnes, tad pagatavošana būs ļoti ātra. Salāti ir sātīgi, tāpēc, ka klāt ir gaļa, siers un sēnes. Bet pēc garšas var izkonkurēt ierastos svētku ēdienus, tādus kā rasolu, krabju salātus u. c. Salātus nevajag gatavot ilgu laiku iepriekš, jo tomāti sulojas un drīz vien salāti zaudēs formu. Tāpēc vislabāk ir sagatavot sastāvdaļas iepriekš un sajaukt tos var 10 minūtes pirms pasniegšanas.
Sastāvdaļas 4 porcijām:
- Šampinjoni apcepti – 250g
- Vistas fileja vārīta – 1gb
- Olas – 2gb
- Cietais siers – 80g
- Tomāts – 1gb
- Lociņi
- Sāls
- Pipari
- Majonēze
Pagatavošana:
Vistas fileju sagriež kubiciņos, lociņus sasmalcina. Olas uzvāra un sagriež tādos pašos kubiciņos, sieru tāpat. Pievieno apceptas sēnes pārējām sastāvdaļām. Pašās beigās pievieno sagrieztu tomātu. Pievieno garšvielas un majonēzi. Samaisa un salāti gatavi!