Tik garšīgus sēņu plāceņus vēl nebiju ēdusi (un izrādās, ka nav grūti pagatavot)

edzive

Šodien atklāsim jums, kā pagatavot pannā ceptus kartpeļu plāceņus ar sēņu pildījumu, apceptiem sīpoliem un zaļumiem. Sēnes var ņemt gan svaigas, gan saldētas. Turklāt variet izmantot jebkuras sēnes! Gatavošanas laiks – aptuveni 1 stunda, porcijas – 12 un sarežģītība – viegla.

Plāceņi ir kā mazi pīrādziņi, kuru pamatnē ir kartupeļu biezenis ar pildījumu. Tie ir tikpat ļoti garšīgi gan auksti, gan karsti. Universāls ēdiens, ko var pasnaiegt brokastīs, pusdienās, vakariņās. Turklāt to pagatavošanai nav nepieciešamas daudzas sastāvdaļas. Pildījumu varat variēt atkarībā no vēlmēm – tā var būt gaļa, kāposti, sēnes u.c. Ideālā pasniegšana kopā ar skābo krējumu!

Sastāvdaļas

  • 1kg kartupeļu
  • 1 ola
  • 4-5 ēdamkarotes miltu
  • 500g sēnes
  • 1-2 sīpoli
  • dilles, pētersīļi pēc garšas
  • sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • mazliet rīvmaizes
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

Kartupeļus nomizo, nomazgā un izvāra, līdz tie ir mīksti. Gatavošanas procesā neaizmirstiet pievienot sāli. Kamēr kartupeļi vārās, sagatavo sēņu pildījumu. Nomizo sīpoli, sasmalcina un apcep nelielā eļļas daudzumā. Ja sēnes ir sasalušas, tad sākumā tas atsaldē un notecina lieko šķidrumu. Tāpat var ņemt arī šampinjonus. Sēnes liek pannā, cep kopā ar sīpoliem un pievieno piparus, sāli. Cepiet, līdz pildījums ir gatavs.

Tad sakapā zaļumus un pievieno pildījam. Līdz tam laikam kartupeļi jau būs gatavi. Tad pagatavo kartupeļu biezeni, biezenim pievieno miltus un olu. Tad mīklu sarullē desas formā un sagriež 12 gabalos. Ar rokām savirpina bumbiņu un vidū liekam gardo pildījumu. Tad veido formu pēc sirds patikas.

Tad katru plāceni apviļā rīvmaizē. Tad no katras puses vēlreiz kārtīgi apcep pannā. Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More