Šī uzkoda lieliski noderēs katrā mājā. Tā ir ļoti ātri pagatavojama. Lai iegūtu maksimāli labāko garšu, to ieteicams pasniegt kopā ar rupjmaizi. Šī uzkoda ir ļoti lielā cieņā vīriešiem. Šī ir ukraiņu tradicionālā uzkoda, ko gatavo ne tikai mājās, bet pat visdārkākajos un izsmalcinātākajos restorānos. Lai pagodinātu savus labākos klientus, šefpavāri pasniedz nelielu trauciņu ar šo uzkodu, kā cieņas un mīlestības apliecinājumu.
Šo uzkodu var pagatavot vien dažās minūtēs.
Sastāvdaļas:
- Sālīts speķis – 500g
- Ķiploki – 2-4 daiviņas
- Pētersīļi – saišķītis
- Pipari melni
Pagatavošana:
Ieteicams izmantot pietiekami biezu un treknu speķi.
Jāpievērš uzmanība, lai nebūtu liesuma kārtas pa vidu. Speķis ir kārtīgi jānomazgā, jāattīra no sāls, jānogriež āda un jāsagriež vienādos gabaliņos. Gabaliņus izmaļ caur gaļasmašīnu. Notīra ķiplokus, nomazgā seleriju un arī samaļ. Ja ir vēlēšanās, var piebērt piparus, ja mīl asākus ēdienus, bet nav obligāti. Visu kārtīgi samaisa. Izklāj pārtikas plēvi un liek virsū speķi. Satin ruletē.
Lai būtu ērtāk, var izmantot suši gatavojamo paklājiņu.
Lasi arī: Tagad šo pīrāgu cepu katru svētdienu! Vajadzīgi produkti, kas ir katrā mājā!
Gatavo ruleti liek uz kādu laiciņu saldētavā. Sanāk simpātiska rulete, kuru var ērti griezt šķēlēs. Var likt arī burkā, tikai kārtīgi jānoslēdz ar vāku. Garšīga un aromātiska uzkoda ir gatava.