Kā pareizi pagatavot sautējumu: lai visi dārzeņi saglabātu formu

edzive

Mājās ir daudz dārzeņu? Ko no tiem pagatavot? – dārzeņu sautējumu cepeškrāsnī. Galvenais šajā ēdienā ir tomātu marināde, pateicoties kurai garša sanāk nevis asa, bet drīzāk pikanta. Var pasniegt kā piedevu un kā atsevišķu ēdienu. 

Sastāvdaļas: 

  • Baklažāni – 1gb
  • Sīpols – 1gb
  • Kartupeļi – 600g
  • Tomāti – 8gb
  • Kabači mazi – 3-4gb
  • Tomāti ķiršu – 6gb
  • Ķiploki – 4 daiviņas
  • Olīveļļa 
  • Oregano
  • Pētersīļi
  • Sāls
  • Pipari malti

Pagatavošana: 

Baklažānu pārgriež gareniski uz pusēm un tad sagriež pusaplīšos. Uzber sāli un ļauj pastāvēt 10 minūtes. Sīpolu sagriež plānos gredzenos, bet ķiplokus sagriež plānās šķēlītēs. Apcep uz pannas piecas minūtes. Tad apcep baklažānus līdz veidojas brūngana miziņa. Cep mazām porcijām lai baklažāns nekļūst par putru. Bļodā samaisa apceptos sīpolus, ķiplokus un baklažānus. Sagriež kubiciņos jaunos kartupeļus. 4 tomātus un kabacīšus griež apaļās šķēlītēs. Atlikušos tomātus sarīvē uz rīves un gatavo marinādi – pievieno nedaudz ūdens, oregano, svaigus pētersīļus, sāli un piparus. Visu pa kārtām liek cepšanas formā, pasāla: baklažāni ar sīpoliem, kartupeļi, kabacīši, tomāti ( šķēlītēs un veselos ķiršu tomātiņus). Aplej ar tomātu marinādi. Uzber piparus un uzmanīgi apmaisa. Uzlej eļļu un cep cepeškrāsnī 220 grādos 30 minūtes, bet pēc tam vēl 30 minūtes 180 grādos. 
Var visus dārzeņus samaisīt lielā bļodā un tad likt formā, bet var maisīt tieši formā. Pie maisīšanas jāatceras, ka tomātiem ir jāpaliek virspusē, citādāk ēdiens var pārvērsties vienkāršā putrā. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More