Kā pagatavot garšīgus kabacīšus: nevajag neko cept uz pannas un pēc tam tīrīt plīti

edzive

Kabačus var pagatavot daudz un dažādos veidos – vārīt zupā, pīrāgos cept un pankūkās. Ja nu vēl nav dzirdēts, ka kāds gatavotu limonādi. Šī recepte būs kā pagatavot garšīgus kabacīšus cepeškrāsnī. 

Sastāvdaļas:

  • Kabači – 1gb vidējs vai 2 gb maziņi
  • Tomāti – 3-4gb
  • Sāls, pipari – pēc garšas
  • Siers cietais – 100g
  • Krējums – 2 ēd. kar. ar kaudzi

Pagatavošana: 

Kabacīšus nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs. Mizot nevajag. 
Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Tomātiem jābūt gataviem un mīkstiem. Sagriež tos smalki. Ja tomāti ir ar plānu miziņu, tad nevajag ņemt nost, bet ir tomāti, kam miza ir bieza, tad to labāk ir noņemt. Iegriež tomātā nedaudz un aplej ar vārošu ūdeni un patur dažas sekundes. Pēc tam ieliek aukstā ūdenī un miza būs nost! 
Sarīvēto sieru un sagrieztos tomātus liek dziļā traukā, pievieno sāli un piparus. Ja ir vēlēšanās var pievienot sasmalcinātu ķiploku un krējumu. Krējumam nav jābūt daudz! Samaisa. Krējumam jābūt vismaz 25%, savādāk cepeškrāsnī tas izplūdīs. Tas nav nekas briesmīgs, tik būs vairāk šķidruma. 
Cepamo pannu izklāj ar cepampapīru vai vienkārši sasmērē ar eļļu un izliek kabaču aplīšus. Uz kabačiem liek tomātu – krējuma pildījumu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz 30 minūtēm. Pildījumam no augšpuses ir jāapbrūnē. Šie kabacīši ir ēdami gan karsti, gan auksti. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More