Šos pīrādziņus bez mīklas jaukšanas droši var saukt par aizņemtas saimnieces glābēju. Gatavojas ļoti ātri un rezultāts ir satriecošs. Pasniegt var ar krējumu, ja pildījumā ir kartupeļi un cepti sīpoli. ja pildījumā ir biezpiens, tad droši var ēst kopā ar kādu garšīgu ievārījumu.
Sastāvdaļas:
- Tostermaize – 3-5 gb
- Kartupeļu biezenis – 3 ēd. kar.
- Sīpols – 1gb
- Sāls – pēc garšas
- Pipari – pēc garšas
- Piens – 100-150ml
- Eļļa – cepšanai
Pagatavošana:
Tostermaizes šķēlēm nogriež visas maliņas. Katru šķēli iemērc pienā un tad ar mīklas rullīti mazliet izrullē. Sīpolu nomizo, sagriež kubiciņos un apcep nelielā eļļas daudzumā. Sīpolus pievieno kartupeļu biezenim, pievieno sāli, piparus un kārtīgi samaisa. Daļu pildījuma uzliek uz maizes maliņas un ar rokām saspiež maizes maliņas, veidojot pīrādziņu. Apcep sagatavotos pīrādziņus uz pannas līdz kļūst skaisti brūni. Neaizmirstiet uzliet uz pannas eļļu un uguni pagriezt vidēju, lai pīrādziņi nepiedeg. Gatavos pīrādziņus liek uz šķīvja, pārkaisa ar sagrieztām dillēm un lociņiem. Labu apetīti!