Angļu sviestmaize ar nosaukumu tune melt – ”dejojošais tuncis”. Tunča mīkstums turas kopā ar kausētu sieru. Tāda sviestmaize ir jāēd karsta.
Sastāvdaļas
- Konservēts tuncis savā sulā – 1 kārba
- Tostermaize – 8gb
- Siers ”Ementāls” – 200g
- Rozā pipari – pēc garšas
- Kaperi – 1/2 tējk.
- Sviests – 20g
- Gurķi – 1/2 gb
Pagatavošana
Tunci kopā ar sulu izliek traukā un saspaida ar rokām. Pieber piparus, pievieno kaperus un samaisa. Pieliek rīvētu sieru un atkal samaisa. Uzsilda pannu uz vidējas uguns un nedaudz apcep maizi no abām pusēm. Maizi no vienas puses apsmērē nedaudz ar sviestu, liek tunča – siera maisījumu, savieno maizes puses un liek uz pannas. Maizītēm uz pannas zem vāka jāatrodas divas minūtes. Ideja tāda – siers lai izkūst un aptver zivs masu. Gatavās maizītes pārgriež uz pusēm pa diagonāli un dekorē ar gurķu ripiņām.