Štriceles sanāk gaisīgas, aromātiskas un maigas.
Sastāvdaļas
- Vārīti kartupeļi – 375g
- Piens – 125ml
- Milti – 650g
- Ciete – 30g
- Sausais raugs – 1 paciņa
- Olas – 1gb
- Cukurs – 175g
- Sviests – 350g
- Sāls – šķipsniņa
- Rozīnes – 200g
- Citronu sukādes – 50g
- Pūdercukurs – 250g
Pagatavošana
Kartupeļus nomizo, vāra līdz gatavi, atdzesē. Kad kartupeļi atdzisuši, tos saspiež biezenī. Pienu nedaudz uzkarsē un pievieno kartupeļiem, samaisa. Turpat pievieno olu un 150 gramus sviesta istabas temperatūrā. Samaisa kartupeļu – sviesta maisījumu. Miltus samaisa ar sauso raugu un cieti. Miltiem pievieno kartupeļu – sviesta masu, cukuru, sāli. Iemaisa mīklu. Mīkla iemaisās ātri un gandrīz nelīp pie rokām. Mīklai pievieno rozīnes un sukādes. Mīklu liek traukā un pārklāj ar dvieli, liek uzrūgt. Pēc stundas mīkla ir palielinājusies divas reizes. Mīklu sadala divās daļās un izveido štriceli. Pārklāj ar dvieli un ļauj uzrūgt vēl vienu stundu. Cep cepeškrāsnī 190 grādos 35-40 minūtes. Atlikušo sviestu izkausē, labi sasmērē karstās štriceles. Virsu bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru. Labu apetīti!