Sastāvdaļas
- Vista – 500g
- Šampinjoni – 500g
- Sīpoli – 2gb
- Eļļa cepšanai
- Cietais siers – 300g
- Sāls
- Pipari
Mērcei
- Milti – 2 ēd. kar.
- Saldais krējums – 500ml
- Sviests – 100g
Pagatavošana
Sīpolu nomizo un sīki sagriež. Sēnes sagriež palielos gabaliņos, vistu sagriež nelielos gabaliņos. Uzkarsē pannu ar eļļu un liek cepties sīpolus, pievieno sēnes un cep līdz parādās sula. Tālāk pievieno vistu, sāli, piparus. Samaisa un sautē 15 minūtes. Gaļu ar sēnēm pārliek cepamajā traukā.
Gatavo mērci
Miltus nedaudz apcep uz sausas pannas, nepārtraukti maisot pievieno sviestu. Pievieno saldo krējumu un šķipsniņu sāls. Nepārtraukti maisot mērci karsē līdz tā kļūst kā biezs krējums. Mērces biezumu var regulēt – ja patīk šķidra mērce, tad pielejiet saldo krējumu, samaisiet un noņemiet no uguns. Ja vēlas biezu, tad karsē aptuveni 5 minūtes, līdz mērce sabiezē. Noteikti visu laiku jāmaisa, savādāk tā piedegs.
Gaļu ar sēnēm pārlej ar mērci un apkaisa ar sarīvētu sieru. Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 35-45 minūtēm. Cep līdz veidojas brūna garoziņa.
Žuljēns gatavs! Labu apetīti!