Visbiežāk gaļu mēs marinējam ar ūdeni, mazliet etiķa, garšvielām, citrona sulu utt. Katram ir savi knifi, bet šodien piedāvājam Jums gaļas marinēšanas recepti brazīļu gaumē.
Sastāvdaļas
- 700g liellopa gaļas
- 200ml baltvīna
- 100ml baltais vīna etiķis
- 100ml olīveļļas
- 1 tējkarote rozmarīna
- 1 tējkarote sāls
- 5 melnie pipari
Pagatavošana
Sākumā savienojiet trīs sastāvdaļas: vīna etiķi, vīnu un olīveļļu. Tad pievieno rozmarīnu un piparus. Marinādei gaļai ir gatava! Visu samaisa un un ieliek gaļu marinādē uz 2 stundām. Ja vēlaties intensīvāku garšu, tad var atstāt ilgāk.
Ņemiet cepamo trauku, ielieciet gaļu un aplejiet ar ceturto daļu marinādes. Tad apklājiet gaļu ar cepamo papīru, bet uz cepamā papīra uzberiet rupjo sāli.
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 195 grādiem un cepiet gaļu pusstundu.