Gaļas rulete itāļu gaumē: aromātiska, apetelīga, ar kraukšķīgu garoziņu un apelsīnu miziņu

edzive

Īsta itāļu gaļa… Vai esat šādu mēģinājuši? Itālijā runā, ka to prot pagatavaot tikai Apenīnu pussalas profesionāļi. Bet esam pārliecināti, ka Jūs tiksiet ar uzdevumu galā tikpat labi kā profesionāļi. Aromātiska, apetelīga, ar kraukšķīgu garoziņu, dažādām garšvielām un apelsīnu miziņu – šī gaļa ir ārkārtīgi garda delikatese.

Sastāvdaļas

  • Cūkas lāpstiņa 1-1,5kg;
  • Olīveļļa pēc garšas;
  • Sāls pēc garšas;
  • Melnie pipari pēc garšas;
  • Salvija 2 ēdamkarotes;
  • Rozmarīns 2 ēdamkarotes;
  • Apelsīnu miza 3 ēdamkarotes;
  •  Ķiploks 6 daiviņas;
  •  Ķimenes 2 ēdamkarotes.

Pagatavošana

1.Ņemiet cūkas lāpstiņu un nomazgājiet zem tekoša ūdens. Izdariet dziļu griezienu gaļas viducī tā lai viens sāns paliek vesels.

свиная лопатка

2. Tad gaļu griziet paralēli galdam, lai veidotos garš gabals

как разделать свиную лопатку

3. Vietās, kur gaļa ir biezāka izdariet slīpus iegriezumus, lai gaļa labāk iemarinētos.

как мариновать мясо

4. Iesmērējiet gaļas virspusi ar olīveļļu un iesāliet.

как мариновать свинину
свинина с оливковым маслом

5. Tad apkaisiet ar pipariem, ķimenēm, sasmalciniet rozmarīnu un salviju, ķiplokus un sarīvē apelsīnu mizu. Visu liek uz gaļas.

специи для мяса
рулет с апельсином

6. Tad gaļu akurāti sarullē.

рулет из свинины

7. Gatavo ruleti ierīvē ar sāli un atlikušajām garšvielām.

мясной рулет

8. Aptin gaļu ar kaprona diegu un liek ledusskapī uz 3 – 4 stundām. Ideālajā variantā atstāj uz nakti.

как запекать рулет

9. Cepeškrāsni izregulē uz 230 grādiem. Cepamtrauku ieziež ar olīveļļu. Lieciet krāsnī uz 20 minūtēm. Pēc tam regulējiet cepeškrāsni uz 120 grādiem un cepiet vēl stundu.

как запекать мясной рулет

10. Izņemiet cepeti no krāsns un uz 10 minūtēm apklājiet ar foliju. Gatavs!

поркетта

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More