Baklažāns augustā starp violetajiem dārzeņiem ir karalis. Mūsu reģionā ieceļojis no tālām zemēm un ne katrs zina kā to gardi pagatavot! Lūk, brīnumgarda recepte.
Sastāvdaļas
- 3 vidēja izmēra baklažāni
- 3 olas
- 2 mazi sīpoli
- 3 ēdamkarotes majonēzes
- cukurs, sāls un pipari pēc garšas
Sastāvdaļas marinādei
- 1 tējkarote cukura
- pustējkarote sāls
- 3 ēdamkarotes etiķa
- 70ml ūdens
Pagatavošana
Novāri un speciālās ierīces sagriez olu.
Nomazgā baklažānu un sagriez mazos stienīšos. Iesāli un ļauj pusstundu nostāvēties, lai pazūd rūgtums.
Tagad iemarinē sīpolus. Sagriez sīpolu smalkos stienīšos un pievieno marinādes sastāvdaļas (ūdeni, cukuru, sāli un etiķi). Samaisi un ļauj 15 minūtes nostāvēties.
Uzkarsē pannu un saulespuķu eļļā apcep baklažānus 6 – 8 minūtes un ne vairāk. Lai atbrīvotu baklažānus no taukiem, pēc cepšanas uzliec tos uz papīra salvetes.
Tad liec baklažānus bļodā, pieliec sagriezto olu un sīpolus. Pievieno sāli un majonēzi un visu rūpīgi samaisi. Tad salātus liec ledusskapī uz pusstundu.