Armēņu valodā vārds “tsitzak” nozīmē paprika. Tradicionāli tiek izmantota zaļā paprika un pikantais ēdiens tiek pasniegts kopā ar gaļu – visidēlākāk šī uzkoda saderēs ar šašliku. Šai receptei uzmanība ir jāpievērš sagataves procesam, jo tas ir ļoti svarīgs, lai viss izdotots gards!
Sastāvdaļas
- Zaļā paprika 4kg
- ķiploki 100g
- melnie pipapri 17gab.
- Lauru lapas 10gab.
- Ūdens 5 l
- Sāls 280g
Pagatavošana
Pāris dienas pirms gatavošanas paprikā ar zobu bakstāmo vai dakšu saduriet mazus caurumiņus. Un lieciet lielā traukā, lai tā pāris dienas pastāv.
Kad sāciet papriku gatavot, vispirms jāuzvāra sālījums – sāli izšķīdina ūdenī, ķiploku sagriež plānās šķēlītēs un liek vārīties uz uguns.
Tad traukā, kuram pēc tam var uzlikt vāku, kārto papriku un pa vidam ieliek nedaudz ķiploka, pāris lauru lapas un piparus. Piepildiet trauku līdz augšai.
Aplejiet piparus ar sālījumu un turiet uzkodu istabas temperatūrā līdz piparis ir ieguvis dzeltenīgu nokrāsu. Process var aizņemt 2 – 5 dienas (atkarīgs no temperatūras).