Zivs sanāk maiga kā sviests! Kā garšīgi iesālīt sarkano zivi mājās: dalos ar recepti – viegli sālīts lasis, forele

edzive

Vēlos parādīt jums, kā ļoti vienkārši, ātri un, galvenais, droši iesālīt sarkano zivi. Zivs sanāk viegli sālīta, ļoti maiga, garšīga un, protams, izrotās jebkuru svētku galdu.

Ja jūs to darāt pirmo reizi un šaubāties – atmetiet visas šaubas, to izdarīt ir diezgan vienkārši.

Sāksim!

Es vienmēr pērku zivi veselu gabalu, jo tas ir lētāk nekā filejas gabals. Zivi es jau esmu nomazgājusi un notīrījusi, un tagad izgriezīšu fileju. Veicu dziļu iegriezumu gar visu mugurkaulu, pēc tam ar naža palīdzību atdalu zivi no asakām.

Lūk, paskatieties, kādu fileju man izdevās iegūt.

Spuru es arī nogriežu, bet ādu atstāju.

Uz 1 kg zivs es ņemu 2 ēdamkarotes sāls un 1 ēdamkaroti cukura.

Zivi vislabāk sālīt stikla vai keramikas traukā – nesāliet zivi plastmasā vai plastmasas traukos. Trauka apakšā uzberam nedaudz sāls un cukura maisījuma.

Zivi liekam traukā un no augšas pārkaisām ar sāls un cukura maisījumu, vienmērīgi izklājot pa visu zivi.

Un pievienojam dažus piparu graudiņus. Trauku pārklājam ar pārtikas plēvi vai vāku un liekam zivi ledusskapī uz vienu diennakti – un zivs būs gatava.

Kad pagājusi diennakts, izņemam zivi no ledusskapja – šeit ir izveidojies daudz sālījuma. Šis sālījums noteikti jānolej, lai zivs nepārsālītos, jo, ja atstāsiet zivi šajā šķidrumā, tā būs daudz sāļāka. Mēs taču vēlamies iegūt gardu viegli sālītu zivi.

Tādā veidā zivi var uzglabāt ne ilgāk kā 3 dienas. Lai uzglabātu ilgāk, iesaldējiet to saldētavā — vienkārši ietinam zivi pārtikas plēvē vai liekam hermētiskā maisiņā. Kad nepieciešams, vienkārši atkausējiet istabas temperatūrā.

Zivi sagriežam kā parasti un pasniedzam.

Zivs sanāk viegli sālīta, ļoti maiga un gardā, un ir īsts baudījums apēst gabaliņu tādas gardas viegli sālītas zivtiņas.

Es visiem iesaku pagatavot zivi pēc šīs vienkāršās un drošās receptes un ļoti ceru, ka jums tā patiks.

Recepte:
Sarkanā zivs – 1 kg
Sāls – 2 ēdamkarotes
Cukurs – 1 ēdamkarote
Piparu graudiņi – 5 gab.


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More