Tuvojas Ziemassvētki un ir jādomā, ko celt galdā. Ēdienam jābūt ne vien garšīgam, bet arī skaisti jāizskatās.
Sastāvdaļas
- Tomāti – 4gb
- Ķiploki – 3 daiviņas
- Graudu pipari – 8gb
- Cietais siers – 200g
- Majonēze – 3 ēd. kar.
- Sāls – pēc garšas
Pagatavošana
Tomātiem nogriež augšu. Tomāta apakšdaļai ar karotīti izņem mīkstumu tā, lai ārmala netiek sabojāta. Sieru sarīvē uz vidēja rupjuma rīves.
Ķiploku izspiež caur ķiploku spiedi. Sieru un ķiploku samaisa kopā ar majonēzi un liek tomātos. Liek lai būtu ar kaudzīti.
Vienā malā izgriež mazu trīsstūrīti un ar majonēzi iezīmē bārdu. Uzliek cepurīti (tomāta augšdaļa). No pipariem liek acis un no maza gabaliņa tomāta – degunu. Vecītis gatavs!
Ja ir vēlēšanas, tad pildījumam var pievienot zaļumus. Piparu vietā var izmantot granātābola sēkliņas.