Pirmo reizi izmēģināju līdzīgu uzkodu restorānā savā dzimtajā pilsētā. Protams, šī uzkoda nebija ēdienkartē. Tas bija tā sauktais “šefpavāra kompliments”, kas mums tika pasniegts pirms pasūtījuma atnešanas. Es uzreiz nesapratu sastāvdaļas. Kādu sautētu vai ceptu dārzeņu gabaliņi ar garšvielām, zaļumiem un kādu sieru. Bet tas bija tik garšīgi, ka es nolēmu atkārtot mājās.
PAGATAVOŠANA:
Vispirms cukini sagriež mazos kubiņos.
Kabačus liek uz pannas un apcep pavisam nelielā eļļas daudzumā. Tad cepšanās procesā pievieno garšvielas. Garšvielas var izvēlēties pēc sirds patikas
Kabači uz pannas uz palielas uguns jāapcep aptuveni divas līdz trīs minūtes.
4 valrieksta daiviņas sasmalcina.
Bļodā liek Adigejas sieru un sasmalcina. Kad tas izdarīts, tad masai pievieno sakapātus zaļumus.
Tad pievieno atlikušās sastāvdaļas un vienu tējkaroti krājuma vai Grieķu jogurta.
Tad gatavo masu liek uz grauzdētām maizītēm un pasniedz!
SASTĀVDAĻAS:
• Cukini (mazs) – 1 gab.
• Augu eļļa – 1 ēd.k.
• Universāla pikanta garšviela
• Valrieksti – 2-3 gab.
• Zaļumi
• Adigejas siers (vai brinza) – 100-150 g
• Ķiploki – 1 daiviņa.
• Skābais krējums (vai grieķu jogurts) – 1 tējk.
• Sāls
• Pipari