Tie, kuri šādā veidā mēģinājuši pagatavot majonēzi, raksta: “Vairs nepirkšu!” (2 minūtes un “Provansa” kā veikalā)

edzive

Vienkārša recepte gardai majonēzei, kas gan pēc izskata, gan garšas neatšķiras no veikalā nopērkamās. Majonēze “Provansas”. Parādīšu, kā es to sagatavoju. Laika ziņā tā aizņem ne vairāk kā divas minūtes. Un jūs noteikti vairs nevēlēsieties to iegādāties veikalā!

Pagatavošana:

Visiem produktiem ir jābūt istabas temperatūrā. Vispirms olu aplej ar verdošu ūdeni 30 sekundes un ļauj tai atdzist! Majonēzi parasti gatavoju ar iegremdējamo blenderi.

Blendera krūzē uzreiz saliek visas majonēzes pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas. Ola, sāls, cukurs, sinepes (pikantās) un etiķis. Protams, etiķi var aizstāt ar citronu sulu. Bet es vienmēr lietoju 9% galda etiķi. Tad majonēze garšo tieši tāpat kā veikalā pirktā!

Svarīgi arī, lai dzeltenums paliek vesels!

Nekavējoties pievienojiet bļodā visu augu eļļu. Noteikti rafinētu eļļu! Citādi majonēze būs rūgta!

Sastāvdaļas:

  • Augu eļļa (rafinēta) – 280 ml
  • Ola – 1 gab.
  • Sāls – 1/2 tējk.
  • Cukurs – 1 tējk.
  • Sinepes – 1/2 tējk.
  • Etiķis 9% – 1 ēd.k.

Es nolaižu blenderi tā, lai dzeltenums būtu blendera gala iekšpusē. Un es sāku blenderēt, nepaceļot blenderi!

Pēc 20 sekundēm bieza un garšīga majonēze ir gatava. Pat karote tajā stāv kā stāvējusi:

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More