Jauno gadu tradicionāli sagaida ar šampanieti. Bet ko darīt ja negaršo šampanietis vai vēlas kaut ko savādāku?Piedāvājumā daži svētku kokteiļi.
Jaunā gada sangrija
Sastāvdaļas
Sausais baltvīns – 1500ml
Ābolu sidrs – 3/4 glāzes
Dzērvenes – 3/4 glāzes
Cukurs – 1/4 glāzes
Ābols zaļš – 1gb
Rozmarīna zariņi – 3gb
Lasi arī: Biezpiena cepumi ”Zosu kājiņas”
Pagatavošana
Lielā krūzē vai traukā samaisa visas sastāvdaļas izņemot rozmarīna zariņus līdz cukurs izkusis. Ābolu pirms tam sagriež kubiciņos. Maisa ar koka karoti lai augļi un ogas paliek neskarti. Pirms pasniegšanas atdzesē 3-4 stundas. Salej pa glāzēm, dekorē ar rozmarīnu un pasniedz.
Kokteilis ”Ziemas vētra”
Sastāvdaļas
- Vermuts – 50ml
- Tekila sudrabainā – 30ml
- Liķieris “Blue Curacao”’- 30ml
- Laima sula – 15ml
- Ledus
- Laims pasniegšanai
Pagatavošana
Liek šeikerī ledu un laima sulu. Pievieno liķieri, vermutu, un tekilu. Kārtīgi sakrata līdz 3-4 minūtes. Lej glāzēs un dekorē ar laima daļiņām.
Kokteilis ”Sala vētra”
Sastāvdaļas
- Vermuts – 50ml
- Tekila sudrabainā – 30ml
- Liķieris “Blue Curacao”’- 30ml
- Laima sula – 15ml
- Ledus
- Laims pasniegšanai
Pagatavošana
Liek šeikerī ledu un laima sulu. Pievieno liķieri, vermutu, un tekilu. Kārtīgi sakrata līdz 3-4 minūtes. Lej glāzēs un dekorē ar laima daļiņām.
Zemeņu mimoza
Sastāvdaļas
- Saldētas zemenes – 3 tases
- Cukurs – 2 ēd. kar.
- Atdzesēts šampanietis – 750ml
- Svaigas zemenes dekorēšanai
Pagatavošana
Saldētas zemenes, cukuru, vienu glāzi šampanieša lej blenderī un blenderē 1-2 minūtes lielā ātrumā.Piepilda 1/6 daļu glāzes arzemeņu masu un pielej klā šampanieti. Glāzes malu dekorē ar svaigām zemenēm.
Bumbieru kokteilis
Sastāvdaļas
- Džins – 60ml
- Citronu sula – 35ml
- Olas baltums – 1gb
- Minerālūdens – 30-50ml
- Bumbieru sīrups – 25ml
- Anīsa zvaigznītes dekorēšanai
- Ledus
Pagatavošana
Šeikerī liek ledu, pievieno citronu sulu, džinu, olas baltumu, bumbieru sīrupu. Kuļ 15 sekundes. Lej glāzē, pievieno minerālūdeni un dekorē ar anīsa zvaigznītēm.
Padoms: Bumbieru sīrupu vajag sagatavot iepriekš. Katliņā lej glāzi ūdens, glāzi cukura, vienu bumbieri, kas sagriezts mazos gabaliņos. Vāra uz vidējas uguns līdz cukurs izkusis. Tad samazina uguni un vāra vēl piecas minūtes. Atdzesē un izkāš.