“Vīrs ar šo mērci var apēst jebko un noteikti izlaiza šķīvi!” Vai gatavojat ko līdzīgu?

edzive

“Vīrs ar šo mērci var apēst jebko un noteikti izlaiza šķīvi!” – tā rakstīja kāds komentētājs par šo sarkano mērci. Vai gatavojat ko līdzīgu?

Šo mērci pasniedzu pie ceptas un cepeškrāsnī gatavotas gaļas, pie kotletēm. Īpaši garšo ar frikadelēm – tikai tad dārzeņus nerīvēju, bet sablendēju. Un, protams, var vienkārši pamērcēt maizīti – tā dara mans tētis! 😊

Kā pagatavot:

  1. Sīpolu smalki sagriežu. Burkānu un pētersīļa sakni sarīvēju uz smalkās rīves.
  2. Uz pannas uzkarsēju nedaudz eļļas, apcepu sīpolu. Pēc pāris minūtēm pievienoju burkānu un pētersīļa sakni. Cepu vēl 2-3 minūtes.
  3. Citā pannā izkausēju nelielu gabaliņu sviesta, pievienoju miltus un apcepu līdz gaiši brūnai krāsai.
  4. Pieleju tomātu pastu, apleju ar gaļas buljonu un labi samaisu.
  5. Apvienoju šo maisījumu ar apceptajiem dārzeņiem.
  6. Uz nelielas uguns vāru 20 minūtes.
  7. Pievienoju sarkanvīnu un sāli pēc garšas, uzvāru un pēc pāris sekundēm noņemu no uguns.
  8. Mērci izkāšu caur sietu.
  9. Beigās pievienoju vēl nelielu gabaliņu sviesta – un var pasniegt! 🍽️

Sastāvdaļas:

  • Milti – 1 ēd. k.
  • Burkāns – 1 gab.
  • Sīpols – 1 gab.
  • Pētersīļa sakne – 30-40 g (var aizstāt ar selerijas sakni – tas jau mans papildinājums)
  • Tomātu pasta – 1 ēd. k.
  • Sviests – 1,5 ēd. k.
  • Gaļas buljons – 2 glāzes
  • Sarkanvīns – 2 ēd. k.
  • Sāls – pēc garšas

Pamēģiniet – ļoti garda mērce! 😋

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More