Viesmīl, es prasīju divas gaļas porcijas, un jūs atnesat vienu! -Atvainojiet, es aizmirsu to pārgriezt uz pusēm. 😂 Ja tev garšo gaļas ēdieni, bet nepatīk ilgi gatavot, tad šī recepte ir domāta tev! Minimums pūļu, laika, bet garšas maksimums, un tas izrādās ļoti sulīgs un pat veselīgs! Šis maltās gaļas ēdiens patiks visai jūsu ģimenei, pat bērni to ēd ar lielu prieku.
Var gatavot vakariņās, pusdienās un pat uz svētkiem! Garšīgi gan karsti, gan auksti! 😍 Un arī tādas gaļas desiņas der brokastīs sviestmaizītei desas vietā. Izmēģiniet, jums patiks!
Sāksim gatavot
Auzu pārslas pārlej ar karstu pienu, uzliek virsū šķīvi un atstāju uz 10 minūtēm uzbriest.
Piezīme: auzu pārslas var aizstāt ar miltiem, mannu vai klijām.
Es ņemu jebkuru pildījumu! Šodien man ir vistas krūtiņa un tītara gaļa. Sāls pēc garšas, pievieno paprikas maisījumu, kaltētu ķiploku (var ņemt svaigu), muskatriekstu. Pievieno uzbriedinātas auzu pārslas, samaisa.
Piezīme: Jūs varat izmantot jebkuras garšvielas, kas jums patīk. Pildījumu sadalu trīs vienādās daļās. Ņemu pergamentu (cepamo papīru) – 3 loksnes ar izmēriem 30×20 cm.
Vienu maltās gaļas daļu izklāju uz papīra un no maltās gaļas veidoju taisnstūri. Tagad izklājiet jebkuru pildījumu. Man šodien ir spināti un siers. Jūs varat pievienot olas, sēnes. Kas ir mājās. 😉
Ietinu “desiņā”, piepalīdzot ar cepampapīru. Tad pārkaisīšu ar papriku un kurkumu, lai gatavais ēdiens ir košāks un skaistāks. Tas nav obligāti.
Visu sarullēju – saritinu malas. Iedomājieties, ka tā ir “konfekte”. Tam vajadzētu izskatīties šādi:
Uzkarsēju pannu, eļļu nevajag pievienot. Izliek gaļas desas ar vīli uz leju. Tad pannu piepildu to ar verdošu ūdeni. Aizveriet vāku un vāriet uz vidējas uguns apmēram 7 minūtes.
Tad apgriežu desiņas un vāru vēl aptuveni 8 minūtes zem slēgta vāka. Piezīme: ja jūsu pannai nav tvaika izvada, nedaudz atveriet vāku. Sagriežu gabaliņos un pasniedzu. Labu apetīti! Kā jums patīk šī maltās gaļas gatavošanas ideja?