Mēs visi zinām, ka cūkgaļa cepeškrāsnī gatavojas samērā ilgi. Tomēr reti kurš prot noķert to momentu, kad gaļa ir vēl mīksta un nav palikusi sīksta. Lūk, atklāsim kinfu kā pagatavot maigu un gardu cūkgaļu.
Sastāvdaļas
- 800g cūkgaļas
- 3 ķiploku daivas
- 3 ēd.k. medus
- 2 ēd.k. dižonas sinepju
- 3 ēd.k. olīveļļas
- 2 timiāna zariņi
- 1 citrons
- 1 l ūdens
- 45g cukura
- 45g sāls
Pagatavošana
Vispirms pagatavo sālījumu- ūdenī izšķīdina sāli un cukuru. Gaļu nomazgā un attīra no liekā. Ieliek sālījumā slēgtā traukā un ieliek 45 minūtes leduksskapī. Tad ņem laukā un gaļu nosusina.
Gatavo mērci. Sasmalcina ķiplokus un izspiež citronu sulu. Samaisa citronu sulu, ķiplokus, medu, timiānu, eļļu un sinepes. Pārlej ar mērci cūkgaļu un liek cepeškrāsnī uz 190 grādiem 30 minūtes. Ik pēc sešām minūtēm atver cepeškrāsni un gaļu pārlej ar mērci, lai tā neizžūtu.