Sīpolu mērcē sautētas maigas gaļas recepte, pēc kuras jūs aizmirsīsiet par citiem gaļas pagatavošanas veidiem

edzive

Katra saimniece sautē gaļu pēc savas receptes. Viena lej klāt ūdeni, bet otra izmanto krējumu vai saldo krējumu. Šī recepte būs bez šķidruma, bet ēdienā tik un tā būs daudz biezas mērces. Tāds efekts tiek iegūts uz liela sīpolu daudzuma. Mērce sanāk bieza, bet gaļa maiga un aromātiska. 

Padoms! 

Sautēšanas process ir ļoti līdzīgs sutināšanas procesam, bet ir viena atšķirība. kad produktus sautē, pievieno ūdeni. Sutināšanas laikā šķidrumu neizmanto vai izmanto pavisam nedaudz. 

Sastāvdaļas: 

  • Cūkas gaļa – 1kg
  • Sīpoli – 1kg
  • Ķiploki – 1-2 daiviņas
  • Soda – 1 deserta kar. 
  • Eļļa
  • Sāls
  • Pipari
  • Lauru lapas

Soda novērš skābumu, kas atrodas muskuļu šķiedrās, palīdz gaļai kļūt mīkstākai un atbrīvo no asas smakas. 

Pagatavošana: 

Gaļu sagriež vidēji lielos gabaliņos (3-4 cm) . Sīpolus sagriež kubiciņos. Ņem katlu ar biezu dibenu, uzkarsē eļļu un liek visus sagrieztos sīpolus. Apcep ap 5 minūtes. Pieber sodu. Sīpols maina krāsu uz citronu, bet pēc brīža sāk izdalīties mitrums, kas iegūst džema konsistenci. Obligāti ir jāmaisa lai vienmērīgi sutinātos. Pievieno katlā gaļas gabaliņus, smalki sagrieztus ķiplokus, pieber visas garšvielas. Sutina uz mazas uguns zem vāka 1,5-2 stundas. 

Variants ar vistu
Ja pa rokai nav cūkgaļas, vista sīpolu mērcē arī sanāk ļoti garšīga un gatavojas daudz ātrāk. Ņem vistu ap 1,5 kg, sadala: stilbus sadala, fileju sadala trīs daļās, spārniņi paliek nedalīti, tikai nogriež pašus spārnu galus. Notīra 1 kg sīpolu, sagriež pusgredzenos. Apcep gaļu, uz tās liek sīpolu pusgredzenus, pielej 125 ml ūdens. Kad sāk vārīties, tad uzber sāli, samazina uguni, uzliek vāku un sutina 1-1,5 stundas. Gatavošanas laikā noteikti apmaisa visas sastāvdaļas. 

Pievērsiet uzmanību! 
Cūkgaļai sīpolu mērcē nevajag pievienot ūdeni, pat ja izliksies, ka to vajag. 
Pasniegt labāk pēc pāris stundām, lai gaļa paspēj ievilkties. 
Pie vistas piparus pievieno pašās beigās, lai ēdiens nekļūtu rūgts. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More