12.5K
			
				            
			        
    Ar šo sacepumu jūs ātri un viegli pabarosiet visu ģimeni. Tas var būt kā piedeva kādam gaļas ēdienam vai arī kā patstāvīga maltīte.
Lai pagatavotu četras porcijas sacepuma, būs nepieciešamas sekojošas sastāvdaļas:
- Seši vidēja lieluma kartupeļi
 - Divas olas
 - Divas daiviņas ķiploka
 - 3 – 4 ēdamkarotes majonēzes
 - 100 grami siera
 - 1 ēdamkarote žāvētu diļļu (vai jebkuri citi zaļumi, kas jums garšo)
 - Sāls, pipari – pēc garšas
 
Pagatavošana:
- Visas sastāvdaļas jāņem “pēc sajūtām”, un, protams, ka stingru proporciju šeit būt nevar. Viss ir atkarīgs no jūsu ģimenes gaumes un cilvēku skaita.
 - Sieru sarīvē uz smalkās rīves.
 - Ķiploku vai nu sarīvē, vai saspiež ķiploku spiedē.
 - Pusi siera pievieno olai un kaltētajām dillēm. Ar šo maisījumu vēlāk apsmērēs sacepumu, lai veidotos apetīti rosinoša garoziņa.
 - Otru olu un atlikušo sieru samaisa ar ķiploku un majonēzi. Tā ir sagatave sacepumam.
 - To visu sagatavo pirms kartupeļu rīvēšanas, jo ar tiem ir jārīkojas ātri, lai kartupeļi nesāktu melnēt.
 - Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves un pievieno sacepuma sagatavei no olas un majonēzes. Pieliek sāli un piparus.
 - Cepšanas formā (26 cm) liek kartupeļu masu.
 - Pa virsu lej olu – diļļu – siera masu.
 - Liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz 40 minūtēm.
 - Garoziņai jābūt zeltainai.
 - Sacepumu var dažādot, pievienojot malto gaļu un sēnes. Tomēr visiecienītākais ir tieši šis – visvienkāršākais variants.
 
LAI LABI GARŠO!
