Pēdējā laikā bieži pērku parastu lavašu: parādu, ko no tā gatavoju (vienkārši, bet neparasti)

edzive

Tas ir atradums, nevis recepte! Jūs varat to gatavot gan pusdienās, gan vakariņās un pat pasniegt svētku galdā. Ēdiens izskatās ļoti iespaidīgi – viesi būs sajūsmā! Šī lavaša recepte tagad ir numur viens manā pavārgrāmatā.

Vai meklējat kaut ko jaunu un garšīgu, ko pagatavot no lavaša? Mīli pīrāgus, bet tev nepatīk jaukties ar mīklu, tad esi atradis to, ko meklēji!

Pīrāgu var pagatavot gan ar liesu, gan ar treknu gaļu vai zivīm. Pildījumu var veidot visdažādāko. Salds vai sāļš, nu, vienkārši universāla recepte! Tagad gatavosim! Lūdzu, ņemiet vērā, ka visu produktu sarakstu jūsu ērtībām atstāšu receptes apakšā.

Paņemu 2 parastās lavaša loksnes. Ar to pietiek veselam, lielam pīrāgam. Katru lavaša loksni es sagriežu divās daļās, kopā četras pitas maizes loksnes.

Es gatavoju pīrāgu ar diviem pildījumiem uzreiz: tas ir garšīgāks un izskatās daudz interesantāk, raksta beigās skatiet gatavā pīrāga fotoattēlus. Neticami skaisti!😍 Un šim pīrāgam gatavoju arī savu mīļāko mērci. Pirmais pildījums: maltajā gaļā (man ir vistas un liellopa gaļa) ​​pievienoju sīpolu, zaļumus, sāli un piparus sulīgumam. Visu sajaucu.

Otrais pildījums: burkāni korejiešu gaumē.

Pildījumam var ņemt arī ar sīpolus kopā ar apceptu ķirbi; sēnes ar sīpoliem; tikai siers; var arī ar biezpienu, augļiem utt. Daudz uzpildes iespēju! Rakstiet savas idejas komentāros.

Saliekam pīrāgu: uz lavaša uzsmērēju nedaudz mazāk par pusi maltās gaļas un sarullēju👇.

Tad sarullēto lavašu lieku cepamajā traukā, kas iepriekš ieļļots vai nu ar eļļu vai sviesti. Taisu tādu pašu rullīti. Rezultātā sanāca tāds ovāls, kas pildīts ar malto gaļu. Ja pēkšņi viss rullis neder, tad daļu nogriežam.

Otro ovālu veidojam jau ar korejiešu burkānu pildījumu.

Tad atkal maltā gaļa un burkāni korejiešu burkānu lavašs. Šādi jāizskatās gala rezultātam.

Svarīgi! Nelieciet ruļļus pārāk cieši vienu pie otra. Tagad pīrāgam taisīsim pildījumu, tam arī vajadzētu ielīt starp rullīšiem, tad pīrāgs lieliski saglabās formu un nekas nesadalīsies.

Olām pievienoju majonēzi.

Ja vēlas, var pievienot vēl nedaudz siera (pietiek ar 100 gramiem).

Visu samaisa un pārlej pīrāgu.

Gatavo cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem, 30 minūtes.

Pa to laiku gatavo mērci: sajaucu majonēzi, sasmalcinātus ķiplokus, zaļumus un maltās linsēklas (ļoti svarīgi tās samalt, citādi nekāda labuma nebūs).

Pīrāgs ir fantastisks!

Sastāvdaļas

  • Lavašs – 2 gab. (200 g)
  • Maltā gaļa – 500 g.
  • Sīpols – 1 gab.
  • Zaļumi, sāls, pipari – pēc vēlēšanās un garšas
  • Siers – 100-130 g
  • Korejiešu stila burkāni (vai jebkurš cits pildījums) – 300 g
  • Majonēze – 3 ēdamk. ar kaudzi
  • Olas – 3 gab.
  • Eļļa – veidnes ieeļļošanai

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More