Pēc meitas ieteikuma rīsus pildītajā paprikā nomainīju ar interesantāku sastāvdaļu. Nenožēloju! Garšo daudz labāk

edzive

Mans vīrs, kuram nemaz negaršo pildītā paprika, apēda šādas trīs un prasīja papildporciju. Pildīto papriku parasti gatavoju klasiskajā veidā ar malto gaļu vai vistu ar rīsiem.

Tomēr šoreiz pamēģināju ko jaunu, jo meita ieteica malto gaļu aizstāt ar veselīgāku un gardāku sastāvdaļu. Mūsdienās jaunieši daudz vairāk seko līdzi veselīgam uzturam un gatavo ēdienus, kas ir ne tikai garšīgi, bet arī uzturvielām bagāti. Izmēģināju šo variantu un esam sajūsmā.

Viss, ko izdarījām – ierastos rīsus nomainījām ar bulguru, kas ir kļuvis diezgan populārs. Ja godīgi, bulguru pirku pirmo reizi, pirms tam gribēju to ieviest savā uzturā, vismaz kā piedevu, bet kaut kā nesanāca. Bet tagad zinu, ka no bulgura var pagatavot ļoti garšīgus ēdienus.

Un nu mums ir labs iemesls beidzot izmēģināt šo ēdienu.

Turklāt tagad man ir jāpmaina diēta un jāēd pārtikas produkti ar zemāku glikēmisko indeksu, un bulgura graudiem ir daudz zemāks glikēmiskais indekss nekā rīsiem.

  • Bulgura glikēmiskais indekss ir 46, bet rīsu glikēmiskais indekss ir 67. Tāpēc tas ir noderīgi cilvēkiem, kuri vēlas zaudēt svaru, kā arī cilvēkiem ar cukura diabētu.
  • Šajos graudaugos šķiedrvielas ir atrodamas lielos daudzumos. Tie ir īpaši noderīgi tiem, kuriem ir problēmas ar holesterīnu, tāpat kā jebkura šķiedrviela, bulgurs maigi attīra asinsvadus.
  • Arī olbaltumvielas bulgurā ir lielā daudzumā (uz 100 gramiem bulgurs satur 12 gramus olbaltumvielu). Un tas ir labi, jo pēc bulgura ēšanas sāta sajūta saglabāsies ilgāk.

Bulguram ir daudz vairāk noderīgu īpašību, par kurām jūs variet viegli atrast informāciju internetā.

Pagatavošana:

Šādi pildīto papriku gatavoju ar vistas gaļu. Sagriežu vistas fileju un pievienoju tai sīpolus.

Tad piecas minūtes novāru bulguru, izslēdzu uguni un atstāju buguru karstā ūdenī vēl 10 minūtes. Pēc tam ūdeni notecinu un pagaidu, kamēr bulgurs atdziest, lai pēcāk to sajauktu ar malto gaļu.

Es nenorādu sastāvdaļu proporcijas, jo katram ir sava gaume. Dažiem cilvēkiem vairāk garšo gaļa, bet citiem – graudaugi. Tāpēc izlemiet paši.

Sapildīju papriku un vārīju to trīsdesmit minūtes. Šādā veidā gatavotas pildītās paprikas garša atšķiras no ierastās, ko gatavojam arī rīsiem, bet, manuprāt, tikai uz labo pusi. Bulgura garša vienmērīgi saplūst ar vistas gaļas garšu, bet to jūs sapratīsiet tikai tad, kad izmēģināsiet paši!

Labi apetīti! Gaidīsim komentārus, kā jums izdevās šis gardums!


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More